Nikola Cvetinovic toont zich sterk onder de borden.
Volledig scherm
Nikola Cvetinovic toont zich sterk onder de borden. © Geert De Rycke

Nikola Cvetinovic (Okapi Aalst) staat in beker voor dubbele confrontatie met Brussels: “We gaan voor het hoogst haalbare”

Basketbal Beker van BelgiëOkapi Aalst staat voor een belangrijk weekend. De kwartfinale tegen Phoenix Brussels wordt vrijdagavond en zondag in de late namiddag afgewerkt. Het is de kans voor Okapi Aalst om een grijs seizoen wat kleur en glans te geven. Met Nikola Cvetinovic in de rangen lijkt Okapi alvast voldoende gewapend om zich te plaatsen voor de halve finale.

 1. Olsa Brakel wuift kersvers prof Visar Shala uit met eindrondezege: “Zijn overstap naar Antwerp betekent dat we goed bezig zijn”
  voetbal tweede nationale

  Olsa Brakel wuift kersvers prof Visar Shala uit met eindronde­ze­ge: “Zijn overstap naar Antwerp betekent dat we goed bezig zijn”

  Een jeugdig Olsa heeft voor een stevige stunt gezorgd door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Lyra-Lierse. Ondanks de winst zit het seizoen er voor de jongens van coach Nijst wel op, want de club vroeg geen licentie aan voor eerste nationale. Met de winst zorgde de ploeg wel voor een gepast afscheid voor Visar Shala die volgend seizoen prof wordt bij eersteklasser Antwerp. Kevin Haezebroeck was voor de gelegenheid coach op Lyra-Lierse.
 1. Sottegem, Sint-Denijs en Haasdonk klimmen naar eerste provinciale, Kallo duwt Evergem en Nederhasselt naar derde provinciale
  Provinciaal voetbal

  Sottegem, Sint-De­nijs en Haasdonk klimmen naar eerste provincia­le, Kallo duwt Evergem en Nederhas­selt naar derde provincia­le

  Op drie wedstrijden in vierde provinciale na zitten de eindronden in het provinciaal voetbal erop. Met SV Sottegem, KVV Sint-Denijs en HRS Haasdonk kennen we sinds zondagnamiddag drie nieuwe eersteprovincialers. Zowel in tweede als derde provinciale wordt op basis van de standen na negentig minuten een rangschikking met de verliezers van speeldag twee opgemaakt. Met in volgorde van belangrijkheid: punten, doelsaldo, doelpunten voor, doelpunten tegen. Als Drongen volgend weekend in de interprovinciale eindronde wint van VK Linden en naar het nationale amateurvoetbal klimt, is er zowel in tweede, derde als vierde provinciale een extra stijger.
 2. T4 Benny Liebens (SV Belisia) blikt tevreden terug op het seizoen: “Dit verlies op Aalst verandert niets aan onze prestatie”
  Voetbal eindronde Tweede nationale

  T4 Benny Liebens (SV Belisia) blikt tevreden terug op het seizoen: “Dit verlies op Aalst verandert niets aan onze prestatie”

  Coach Luc Nilis behield het vertrouwen in de elf die tegen Lokeren-Temse voor een overtuigende prestatie zorgden. Een nieuwe krachtexplosie zat er op Aalst evenwel niet in. T4 Benny Liebens blikt na afloop terug op het seizoen en op deze wedstrijd in het bijzonder. “Het isop zich al een heel kunstwerkje dat wij er in deze stijgersronde bij zijn. Het bevestigt dat wij als team een groeiproces hebben doorlopen en daarvoor ook beloond werden. De 2-0-nederlaag op Aalst leverde in de groep geen ontgoocheling op.”