Lyne Van Dieren hier aan het werk voor Braxgata. Maandag vertrekt ze met de Red Panthers naar Argentinië.
Volledig scherm
Lyne Van Dieren hier aan het werk voor Braxgata. Maandag vertrekt ze met de Red Panthers naar Argentinië. © Mpics

Nieuwkomer Lyne Van Dieren met Red Panthers naar Argentinië: “Stage in Spanje vond ik al een verrassing”

HOCKEYDe 21-jarige Kampenhoutse Lyne Van Dieren trok vorige week met de Red Panthers op stage naar Valencia en mag zich nu ook opmaken voor een veertiendaagse trip naar Argentinië. In Buenos Aires spelen de hockeyvrouwen midden februari twee duels om de Pro League tegen het thuisland. “Het is een hele verrassing om er bij te zijn”, zegt de speelster van Braxgata. “Het wordt genieten.”

 1. Slechts drie Limburgers in de Ronde van Vlaanderen: toont Dylan Teuns zich in zijn eerste klassieker van het seizoen?
  PREMIUM
  Wielrennen profs

  Slechts drie Limburgers in de Ronde van Vlaanderen: toont Dylan Teuns zich in zijn eerste klassieker van het seizoen?

  Met Tim Wellens en Dylan Teuns staan er zondag slechts drie Limburgers aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Jordi Meeus stond eerder deze week ook nog op de lijst, maar de Lommelaar werd vervangen. Dus is het uitkijken naar Wellens en Teuns, twee gouwgenoten die het tot in de finale moeten kunnen maken. Bij de vrouwen is Nathalie Bex de enige Limburgse aan de start.
 2. Lennert Doms en Sezoens Achilles Bocholt winnen beker van België tegen buur Sporting Pelt: “De tweede trofee van het seizoen is binnen”
  PREMIUM

  Lennert Doms en Sezoens Achilles Bocholt winnen beker van België tegen buur Sporting Pelt: “De tweede trofee van het seizoen is binnen”

  Na de bekerwinst van HB Sint-Truiden bij de dames kwamen Sezoens Achilles Bocholt en Sporting Pelt in een uitverkochte ‘Alverberg’ in actie. De twee topteams uit het noorden van Limburg zorgden voor een boeiende finale van de beker van België. De Damburgers wonnen nipt met 22-21 en pakken hun achtste beker van België en tweede trofee van het seizoen.
 3. Maxim Deckers en Cappellen dreigen titeldroom te moeten opbergen na 3 op 15: “Niemand houdt er rekening mee dat we nog naast de prijzen vallen”
  PREMIUM

  Maxim Deckers en Cappellen dreigen titeldroom te moeten opbergen na 3 op 15: “Niemand houdt er rekening mee dat we nog naast de prijzen vallen”

  Vorige week zondag was het dag op dag een maand geleden dat Cappellen aan de wedstrijd tegen Lebbeke begon als leider in tweede nationale. Maar vijf wedstrijden later ziet de situatie er helemaal anders uit. De troepen van Kris Lenaerts zakten na een 3 op 15 terug naar de derde plaats op zes punten van nummer een Hades en voelen intussen ook de hete adem van Lyra-Lierse en Bocholt in de nek. Als er dit weekend niet gewonnen wordt van Lille dreigt Cappellen niet alleen zijn titeldroom definitief te moeten opbergen, ook een plek in de top vijf komt dan plots in gevaar.