Na het ontslag van Erick Rios nam Vincent Callens het roer als T1 over bij SK Ronse. Hij staat met zijn ploeg meteen voor een belangrijke opdracht tegen Menen.
Volledig scherm
Na het ontslag van Erick Rios nam Vincent Callens het roer als T1 over bij SK Ronse. Hij staat met zijn ploeg meteen voor een belangrijke opdracht tegen Menen. © GDR

Nieuwbakken Ronse-coach Vincent Callens staat meteen voor zespuntenmatch tegen Menen: “Eén punt volstaat niet”

Voetbal tweede nationale ATwee weken na het ontslag van coach Erick Rios bij SK Ronse staat de rode lantaarn voor een cruciale wedstrijd tegen het als voorlaatste geklasseerde Menen. Met Vincent Callens aan het roer hopen De Bommels het tij te kunnen keren. Voor Callens is het zijn eerste opdracht ooit als hoofdcoach, maar hij klinkt strijdvaardig en heeft zijn jongens de voorbije dagen vooral heel veel vertrouwen proberen in te pompen.

 1. De machine van leider Voorde-Appelterre blijft op volle toeren draaien: “Zevende zege op rij”
  voetbal derde nationale A

  De machine van leider Voor­de-Appelterre blijft op volle toeren draaien: “Zevende zege op rij”

  Zeven overwinningen op rij, zeventien doelpunten voor en amper vijf tegengoals. Dat is de voorlopige balans van leider Voorde-Appelterre. Na het behalen van de eerste periodetitel blijft de machine van de ploeg van coach De Durpel op volle toeren draaien. Ook Wolvertem-Merchtem kon zondag de roodhemden geen duimbreed in de weg leggen, al bleef de schade beperkt tot 2-0.
 2. Invaller Niels Verburgh kopt Patro Eisden naar winst in blessuretijd: “Gouden goal diept kloof met achtervolgers verder uit”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Invaller Niels Verburgh kopt Patro Eisden naar winst in blessure­tijd: “Gouden goal diept kloof met achtervol­gers verder uit”

  Leider Patro Eisden had aan een niet-aflatend Tienen een moeilijke klant. De thuisploeg nam nochtans en sterke start en klom via Bamona snel op voorsprong, maar vergat daarna de stand verder uit te diepen. Dat brak in de slotfase bijna zuur op toen ex-Patrospeler Arne Naudts aan de overkant via enkele Patrospelers de gelijkmaker binnenkopte. Net zoals vorige week toonde Eisden veerkracht en lukte invaller Niels Verburgh in de 93ste minuut alsnog de gelijkmaker. Omdat de naaste achtervolgers kostbare punten lieten liggen, loopt Eisden almaar verder uit.
 1. KSK Heist, 12 wedstrijden ongeslagen na 1-1 tegen de profs van Luik: “Voor de jarige Yannis Augustynen wilden we niet verliezen”
  voetbal 1N

  KSK Heist, 12 wedstrij­den ongeslagen na 1-1 tegen de profs van Luik: “Voor de jarige Yannis Augustynen wilden we niet verliezen”

  Van 16 oktober is het intussen geleden dat Heist verloor, op het veld van Knokke. 4-0 stond het toen bij de rust, 4-1 aan het eind van die wedstrijd. Sindsdien weet Heist niet meer wat verliezen is, 12 wedstrijden op een rij. Tegen Luik kwam Heist zeer ongelukkig op achterstand, maar Heist vocht terug en hield de ongeslagen reeks in stand. De wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel (1-1).