Niels Driesen is de verrassende Belgische kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen.
Volledig scherm
Niels Driesen is de verrassende Belgische kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen. © GEERT TRESIGNIE

Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”

Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingenEen week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.

 1. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) op zijn hoede voor Eupens gevaar: “Iedereen kan scoren bij de Panda’s”

  Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) op zijn hoede voor Eupens gevaar: “Iedereen kan scoren bij de Panda’s”

  Het sensationele slothalfuur in het Waregemse Regenboogpark leverde Cercle Brugge vorige zaterdag eindelijk de tweede seizoenszege op. Yves Vanderhaeghe genoot er intens van, maar verloor ook de minpunten van de prestatie in Zuid-West-Vlaanderen niet uit het oog. Vanavond wil hij tegen AS Eupen verbetering en bevestiging zien. “En respect voor de Panda’s, want bij hen komt het gevaar van overal.”
 2. Sven De Volder en Eendracht Aalter gaan tegen Denderhoutem op zoek naar eerste zege: “Aan onze gedrevenheid ligt het niet”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Sven De Volder en Eendracht Aalter gaan tegen Denderhou­tem op zoek naar eerste zege: “Aan onze gedreven­heid ligt het niet”

  Eersteprovincialer Eendracht Aalter bleef de voorbije weken op een 1 op 6 steken, na verlies met het kleinste verschil op Elene-Grotenberge en vorige week een 3-3-gelijkspel tegen Excelsior Mariakerke. Om niet te spreken over een gemiste start moet Aalter zaterdagavond winnen of minstens een puntje sprokkelen tegen leider Denderhoutem. Sven De Volder dramatiseert de 1 op 6 niet.