Nicolas Rommens, op dit beeld in actie tegen Waasland-Beveren, vindt dat RWDM kwalitatief een goede ploeg heeft.
Volledig scherm
Nicolas Rommens, op dit beeld in actie tegen Waasland-Beveren, vindt dat RWDM kwalitatief een goede ploeg heeft. © Belga

Nicolas Rommens (RWDM) voor het duel tegen Lommel SK: “Er is geen alternatief, winnen is enige optie”

voetbal 1BDoor de recente nul op zes is RWDM afgegleden naar de zesde plaats. Maar een zege zaterdag tegen Lommel SK kan de Brusselse club opnieuw op plaats vier brengen. Dan moet ook Lierse Kempenzonen, dat het opneemt tegen Waasland-Beveren, punten laten liggen. Deze week werd er alvast extra getraind op de afwerking. Benieuwd of dit zijn vruchten zal afwerpen.

 1. Julie Brouwers wordt knap tiende op het WK, maar moet wel op zoek naar een nieuwe ploeg: “Team wil inzetten op de jeugd”
  Veldrijden WK beloften

  Julie Brouwers wordt knap tiende op het WK, maar moet wel op zoek naar een nieuwe ploeg: “Team wil inzetten op de jeugd”

  Julie Brouwers heeft een knappe tiende plaats gepakt op het WK in Hoogerheide. De uit Ham afkomstige belofte zette na een minder goede start de achtervolging in en streed lange tijd met de Amerikaanse Madigan Munro voor de tiende stek. “Ik geraakte ze niet kwijt en ze wilde niet overnemen. Bij de laatste passage over de balken heb ik nog eens alles gegeven”, vertelt Brouwers die ook minder goed nieuws had. “Deceuster-Bonache heeft me op straat gezet. De ploeg wil inzetten op de jeugd.”
 2. Geblokkeerde rug is streep door eerste WK van Yoren Vanhoudt: “Grote teleurstelling”
  Veldrijden WK junior

  Geblokkeer­de rug is streep door eerste WK van Yoren Vanhoudt: “Grote teleurstel­ling”

  Yoren Vanhoudt beleefde weinig plezier aan zijn eerste WK in het veld. De junior uit Zolder eindigde op de 61ste plaats op vierenhalve minuut van de Franse winnaar Leo Bisiaux. Vanhoudt moest na afloop zijn tranen verbijten want de regenboogstrijd bracht niet wat hij ervan verwacht had. “Ik voelde al in de eerste ronde dat het heel moeilijk zou worden. Eigenlijk heb ik op geen enkel moment een goed ritme gevonden”, vertelt Vanhoudt.
 1. KVK Ninove toont zich evenknie van leider Patro Eisden, maar blijft opnieuw met lege handen achter
  Voetbal eerste nationale

  KVK Ninove toont zich evenknie van leider Patro Eisden, maar blijft opnieuw met lege handen achter

  Een meer dan verdienstelijk spelend KVK Ninove is er niet in geslaagd om voor eigen volk leider Patro Eisden punten te ontfutselen. De in degradatienood verkerende promovendus toonde zich de evenknie van de troepen van coach Stijn Stijnen, maar efficiëntie maakte opnieuw het verschil. Met nu matchen tegen Mandel en Hoogstraten komen de wedstrijden van de waarheid eraan voor de groenhemden.
 2. Yassin Gueroui en Patro Eisden winnen in Ninove en pakken vier overwinningen op rij na de winterstop: “We blijven kloof met concurrentie uitdiepen”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Yassin Gueroui en Patro Eisden winnen in Ninove en pakken vier overwinnin­gen op rij na de winterstop: “We blijven kloof met concurren­tie uitdiepen”

  Met vier opeenvolgende overwinningen blijft Patro Eisden met een ruime voorsprong de rangschikking in eerste nationale aanvoeren. Ook Ninove kon de Eisdense TGV niet stoppen. De Maaslanders liepen na een dik kwartier uit met een doelpunt van Mehanovic. De bezoekers bleven baas maar konden de kleine marge niet uitbreiden. Zo bleef de partij boeien tot de absolute slotfase, toen de aalvlugge Bamona alle twijfels wegnam en de wedstrijd definitief besliste. Met zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Luik lijkt Eisden op weg naar 1B. En laat nu net volgende week de confrontatie met de Luikenaars op het programma staan. Mits winst kan Eisden dan de kloof nog verder uitdiepen.