Nicolas Orye na één van zijn negen doelpunten, hier tegen Wezet.
Volledig scherm
Nicolas Orye na één van zijn negen doelpunten, hier tegen Wezet. © Mpics

Nicolas Orye mikt met KSK Heist op meer en nog beter: “Als het met de ploeg goed gaat, zal het met mij ook wel goed komen”

voetbal eerste nationaleKSK Heist bekleedt momenteel de zevende plek in 1ste nationale en verzamelde 31 punten. Aan een volkomen geslaagd seizoen is Heist daarmee niet bezig, maar ondermaats kan je het nu ook weer niet noemen. Wanneer we Nicolas Orye polsen naar het doel dat Heist zich nog voor ogen stelt in de laatste zeven wedstrijden, windt hij er geen doekjes om: “Een topvierplek. En graag nog wat goals van Nicolas Orye. Het hoeven niet eens de mooiste goals te zijn.”

 1. WK-sensatie Jerome Ngom Mbekeli spreidt zijn vleugels bij SK Beveren: “Ik wil hier excelleren”
  PREMIUM
  voetbal challenger pro league

  WK-sensatie Jerome Ngom Mbekeli spreidt zijn vleugels bij SK Beveren: “Ik wil hier excelleren”

  SK Beveren zorgde tijdens de winterstop voor een stunt. Het haalde met Jerome Ngom Mbekeli (24) een winger in huis die even daarvoor op het WK schitterde bij Kameroen. In de fameuze 1-0-overwinning van z’n land tegen Brazilië, schilderde hij de bal op het hoofd van Vincent Aboubakar bij de winning goal. Van de Ontembare Leeuwen naar de Leeuwen van Beveren, het is een serieuze stap, maar Ngom speelde nog in de eigen Kameroense competitie. Gaandeweg vindt hij ook in België zijn draai.
 1. Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”

  KM Torhout zat na een nul op twaalf even in een benarde situatie in tweede nationale A, waar het terugzakte tot de zestiende plaats in het klassement. Na een knappe 0-1-overwinning op het veld van Eendracht Aalst en een ruime 4-0-zege tegen RC Gent, klom de Velodroomformatie de voorbije weken echter opnieuw op tot een veilige dertiende plaats, al is het behoud, met nog zeven wedstrijden te gaan, allerminst een zekerheid. De ploeg van Jasper Cornillie trekt deze zondag naar subtopper Merelbeke, dat zesde staat.