Nicolas Orye (KSK Heist) viert de 1-0-voorsprong.
Volledig scherm
Nicolas Orye (KSK Heist) viert de 1-0-voorsprong. © Mpics

Nicolas Orye en Heist houden de drie punten thuis tegen Wezet (1-0): “Deze zege verdienden we echt wel”

Voetbal 1NDankzij een doelpunt van Nicolas Orye heeft KSK Heist tegen Wezet een nieuwe driepunter op zak gestoken. Op basis van een sterke eerste helft verdiende Heist die driepunter, al scoorde Orye wel pas na de pauze. Efficiëntie blijft dus een heikel punt voor Heist, maar de beloning voor de geleverde inzet en dominantie is er dus wel. Heist vindt weer aansluiting bij de kop.

 1. Van honkvast in Peer tot Kuifje in basketbalgek Valencia: Pascal Meurs bouwt aan zijn sportieve droom
  Basketbal

  Van honkvast in Peer tot Kuifje in basketbal­gek Valencia: Pascal Meurs bouwt aan zijn sportieve droom

  Pascal Meurs (41) woont en werkt sinds 1,5 jaar in Valencia. De Perenaar is er aan de slag in L’Alqueria del Basket, de academie van de Spaanse basketbalgrootmacht. Een droom die uitkomt, al mag het voor Meurs nog meer worden. “Voor ik naar Valencia kwam, zat ik eigenlijk gebeiteld in Luxemburg. Ik was er hoofdcoach in eerste nationale. Toch klonk de lokroep uit Spanje en vooral het aanbod uit Valencia luider. Ik ben erop ingegaan, want ja, ik ben nog niet klaar met dromen in het basketbal.”
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.