Nicolaï Saké (nummer 361) op het BK 10km op de weg in Lokeren.
Volledig scherm
Nicolaï Saké (nummer 361) op het BK 10km op de weg in Lokeren. © Geert De Rycke

Nicolaï Saké gaat voor toptijd in marathon Berlijn

atletiekNicolaï Saké gelooft dat hij in staat is om zondag op de marathon in Berlijn richting de 2u14 te lopen. Aan z’n voorbereiding zal het niet liggen. Op hoogtestage in Font-Romeu kon hij meetrainen met Bashir Abdi en in Sankt-Moritz had hij het gezelschap van onder meer olympisch vicekampioen Abi Nageeye. 

 1. Charni Ekangamene kruidt basisdebuut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”
  voetbal eerste nationale

  Charni Ekangamene kruidt basisde­buut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”

  Na een moeilijk seizoensbegin lijkt Rupel Boom sinds de trainerswissel helemaal op het goede spoor te zitten. Zaterdagavond klopten de Steenbakkers Jong Charleroi met het kleinste verschil (1-0) en kruipen ze dankzij een 9 op 12 stilaan uit het dal. In die mate zelfs dat Charni Ekangamene en zijn maats nu al een tweede clean sheet op rij pakten en voor het eerst dit seizoen niet meer op een rechtstreekse degradatie- of barrageplaats staan.
 2. Pieter Kempeneers en KVK Tienen laten verdiende zege ontglippen tegen rode lantaarn Hoogstraten: “Dodelijker zijn in de zestien van de tegenstander”
  voetbal eerste nationale

  Pieter Kempeneers en KVK Tienen laten verdiende zege ontglippen tegen rode lantaarn Hoogstra­ten: “Dodelijker zijn in de zestien van de tegenstan­der”

  Geen tweede thuisoverwinning op rij voor KVK Tienen, al had het tegen hekkensluiter Hoogstraten altijd de drie punten moeten thuishouden. Vooral voor rust swingde de thuisploeg bij momenten. De verdiende voorsprong kwam er tien minuten voor tijd, maar dat was buiten Bastiaensen gerekend. Die bracht meteen na zijn invalbeurt de bordjes in evenwicht met het hoofd.