Nico Claesen startte zijn rijke voetbalcarrière als zestienjarige bij Patro Eisden. Later was hij er ook zeven jaar als hoofdtrainer aan de slag.
Volledig scherm
Nico Claesen startte zijn rijke voetbalcarrière als zestienjarige bij Patro Eisden. Later was hij er ook zeven jaar als hoofdtrainer aan de slag. © Dick Demey

Nico Claesen (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Patro was steeds een kweekvijver van talent en werd ‘het kleine Anderlecht’ genoemd”

Voetbal TraditieclubsHoewel Patro Eisden slechts één seizoen in eerste nationale speelde, leverde de Eisdense jeugdwerking meerdere Rode Duivels af. Nico Claesen was er zo eentje. Claesen belandde in 1970 bij Patro, waar trainer Michel Punga hem reeds op zijn zestiende in het eerste elftal dropte. In 1978 zocht hij andere oorden op en bouwde een indrukwekkende spelerscarrière uit. Nadien keerde Claesen terug naar Eisden en werd er hoofdtrainer.

 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  1

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01