Belgisch kampioene Lotte Kopecky moet in Ninove in de sprint om de tweede plaats de duimen leggen voor Jorgensen en Pieters.
Volledig scherm
Belgisch kampioene Lotte Kopecky moet in Ninove in de sprint om de tweede plaats de duimen leggen voor Jorgensen en Pieters. © GDR

Net geen podium voor Lotte Kopecky in Omloop: “Zal niet het laatste nummertje van Van Der Breggen worden”

WIELRENNEN VROUWEN PROFSNipt geen podium voor Lotte Kopecky aan het einde van de Omloop HNB. In de sprint om de tweede plaats legde ze de duimen voor de Deense Emma Jorgensen en de Nederlandse Amy Pieters. Wereldkampioene Anna Van Der Breggen reed vanaf de Bosberg solo naar de finish.

 1. Clubmonument en prijzenpakker Hendrik Tuerlinckx speelt laatste wedstrijd(en) voor Roeselare: “Ik probeer er nu zo weinig mogelijk aan te denken”
  Volleybal euromillions league

  Clubmonu­ment en prijzenpak­ker Hendrik Tuerlinckx speelt laatste wedstrijd(en) voor Roeselare: “Ik probeer er nu zo weinig mogelijk aan te denken”

  Woensdag kan Roeselare de twaalfde titel uit de clubgeschiedenis pakken als het wint op het parket van Maaseik. Voor kapitein en hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx (33) staat winst synoniem aan afscheid van het Knackshirt met een zevende kampioenenschaal. “Het is niet simpel, maar ik probeer die gedachte nu nog even van mij af te duwen.”
 2. Ook Triatlon van Leuven sneuvelt van de kalender, triatlonbond smeekt om perspectief: “Er moet vandaag duidelijkheid komen”

  Ook Triatlon van Leuven sneuvelt van de kalender, triatlon­bond smeekt om perspec­tief: “Er moet vandaag duidelijk­heid komen”

  Ook dit jaar zal de gekende City Triatlon van Leuven niet georganiseerd worden. Een domper voor de Europese Sportstad van 2021, maar de onzekerheid rond de coronaproblematiek deed de organisatoren beslissen om op 16 mei geen wedstrijd te organiseren. Er pakken zich overigens steeds meer donkere wolken samen boven de triatlonwedstrijden in ons land voor de maand mei. Traditioneel komt het hele triatlongebeuren dan op gang, maar voorlopig is er nog lang geen duidelijkheid of wedstrijden effectief kunnen plaatsvinden. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts richt dan ook een oproep naar het Overlegcomité van vandaag. “ “Wij vragen duidelijke communicatie, duidelijkheid voor organisatoren en voor atleten. Geef perspectief,” aldus Michaël Schouwaerts.
 3. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 1. De hoogtepunten uit Moeskroen - Antwerp
  Play

  De hoogtepun­ten uit Moeskroen - Antwerp

 2. Van de Anderlecht-zege tot de domper voor Waasland-Beveren: de hoogtepunten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van de Anderlecht-ze­ge tot de domper voor Waas­land-Beveren: de hoogtepun­ten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League

  12 april