De ontgoocheling bij de spelers na het laatste fluitsignaal was groot.
Volledig scherm
De ontgoocheling bij de spelers na het laatste fluitsignaal was groot. © Kevin De Munter / RV

Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promovendus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”

voetbal eerste nationaleRupel Boom begon furieus aan de wedstrijd en dat leverde al snel de voorsprong op via Abaz wiens voorzet slecht werd ingeschat door bezoekend doelman Van Den Noortgaete, 1-0. En hoewel de Steenbakkers daarna nog de beste kansen kregen op 2-0, Laverge moest een keer ingrijpen na een te korte terugspeelbal van Verkerken, sloop er zichtbaar meer nervositeit in de ploeg. In die mate zelfs dat Ninove de controle nam na rust en dat overwicht ook omzette in kansen én goals. Romero Gomez sloeg twee keer toe en zadelde Rupel Boom, onder toeziend oog van eigenaar Nathan Crockett, op met een eerste kater, 1-2 was de eindstand.

 1. Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Knappe zege tegen Bergen moeten we bevestigen in Aalst”

  Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Knappe zege tegen Bergen moeten we bevestigen in Aalst”

  Wat Limburg United liet zien op de eerste speeldag thuis tegen Bergen biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Voorzitter Maarten Bostyn slaagde in zijn opzet door twee Belgian Lions met Quentin Serron en Maxime De Zeeuw binnen te halen. Onmiddellijk zag je de meerwaarde van het ervaren duo. T1 Raymond Westphalen moet zondag op bezoek bij Okapi Aalst, dat op de eerste speeldag verloor in Luik. Sterkhouder Maxime De Zeeuw wil voorzichtigheid inbouwen.
 2. Gentse triatlonclub 3Kant stuurt vier atleten naar het WK Ironman in Hawaï: “Finishen is een uitdaging”
  Triatlon

  Gentse triatlon­club 3Kant stuurt vier atleten naar het WK Ironman in Hawaï: “Finishen is een uitdaging”

  Morgen gaat het WK Ironman van start in Hawaï. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de wedstrijd opgesplitst over twee wedstrijddagen. De vrouwen en een paar mannencategorieën beginnen donderdag al aan hun uitdaging. Aanstaande zaterdag is het dan de beurt aan het merendeel van de mannen. Het Gentse triatlonteam 3Kant stuurt dit jaar maar liefst vier atleten naar de andere kant van de wereld. In totaal komen er 164 landgenoten aan de start op het WK.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.