Jelle Van Kruijssen (links) vindt dat de voetbalwereld al verder staat in de strijd tegen racisme en discriminatie dan de maatschappij in het algemeen.
Volledig scherm
Jelle Van Kruijssen (links) vindt dat de voetbalwereld al verder staat in de strijd tegen racisme en discriminatie dan de maatschappij in het algemeen. © Merens

Nederlander Jelle van Kruijssen (SK Londerzeel) over nieuw actieplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal: “Voetbalteam is goede weerspiegeling van de samenleving”

voetbal tweede nationale B‘Come together’ is het nieuwe actieplan dat de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF op poten hebben gezet om racisme en discriminatie binnen het voetbal aan te pakken. De Nederlandse goalgetter Jelle Van Kruijssen van tweedenationaler SK Londerzeel heeft dit zelf, gelukkig, nog nooit ervaren maar dat neemt niet weg dat hij er een uitgesproken mening over heeft.

 1. Kris Vansnick grijpt landstitel met Asterix Avo: “Deze finale van de play-offs was zelfs beter dan de bekerfinale”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Kris Vansnick grijpt landstitel met Asterix Avo: “Deze finale van de play-offs was zelfs beter dan de bekerfina­le”

  Het gejuich van Asterix Avo duurde tot lang na het laatste fluitsignaal van de play-off-finale in de mooie Tomabelhal van Roeselare. De ontlading was zeer begrijpelijk want de troepen van coach Kris Vansnick hadden net een topprestatie afgeleverd tegen Ladies Volley Limburg. Ze pakten met 3-0 én demonstratievolleybal uit. Dit leunde erg dicht tegen de perfectie aan. In alle spelonderdelen bleek Asterix Avo oppermachtig.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"