Jari Verstraeten in de beugels van zijn tijdritfiets: in Gavere pakte hij op het BK tegen de klok zijn eerste medaille.
Volledig scherm
Jari Verstraeten in de beugels van zijn tijdritfiets: in Gavere pakte hij op het BK tegen de klok zijn eerste medaille. © Geert De Rycke

Na zilver op BK tijdrijden is honger Jari Verstraeten niet gestild: “Op een dag moet het maar eens meezitten”

wielrennen elite z/cJari Verstraeten (33) heeft eindelijk zijn nationale tijdritmedaille beet. In Gavere pakte hij bij de elite zonder contract na Guillaume Seye zilver. De pion van de Bataia Brigade was donderdag de koning te rijk nadat hij eerder drie keer vierde werd op dit BK.

 1. Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”
  voetbal jupiler pro league

  Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”

  AA Gent heeft zich dankzij een penalty van Hugo Cuypers naar een zege tegen Westerlo geknokt. Bij een 1-1-stand verraste Matisse Samoise z'n rechtstreekse tegenstander De Cuyper waardoor de bal tegen diens hand en dus op de stip belandde. Matisse Samoise moest in de loop van de tweede helft het veld verlaten met een heupblessure, ook door diezelfde actie.
 2. Faïz Selemani aast op een transfer, maar verdedigt nog steeds de kleuren van KV Kortrijk: “We zullen op het einde van de rit wel zien waar het schip strandt”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Faïz Selemani aast op een transfer, maar verdedigt nog steeds de kleuren van KV Kortrijk: “We zullen op het einde van de rit wel zien waar het schip strandt”

  KV Kortrijk wist vooraf dat het lastig ging worden tegen een stug Sint-Truiden. De Truienaars verloren in de competitie niet meer sinds 28 januari. In het Guldensporenstadion breidden ze hun ongeslagen reeks verder uit. Bij de West-Vlamingen stond - ondanks een nakende transfer - Faïz Selemani aan de aftrap. De Comorees speelde een degelijke partij.