Coach Bart De Durpel leed met zijn ploeg zijn eerste verlies in acht matchen.
Volledig scherm
Coach Bart De Durpel leed met zijn ploeg zijn eerste verlies in acht matchen. © Robby Verdickt

Na zeven zeges op rij weet leider Voorde-Appelterre opnieuw wat verliezen is: “Terechte nederlaag”

Voetbal Derde nationale AHet kan dan toch. Na een reeks van zeven overwinningen op rij weet leider Voorde-Appelterre opnieuw wat verliezen is. Tegen Eendracht Aalter, dat voor aanvang twaalf op twaalf had geboekt, speelde de fusieploeg een zwakke eerste helft. Na de rust draaide de Voordse machine veel beter, maar viel het doelpunt aan de overzijde. Door de winst van Tempo Overijse wordt de strijd om de titel opnieuw ongemeend spannend. Tussen beide ploegen gaapt nog slechts een kloof van één punt.

 1. Lyra-Lierse gaat met 5-2 onderuit in de topper bij Hades Kiewit: “Eigenlijk moesten we deze match altijd winnen”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale b

  Ly­ra-Lier­se gaat met 5-2 onderuit in de topper bij Hades Kiewit: “Eigenlijk moesten we deze match altijd winnen”

  Vreemde wedstrijd, die topper van zaterdagavond tussen Hades Kiewit en Lyra-Lierse. Was de wedstrijd twaalf minuten later begonnen, had Lyra-Lierse de drie punten altijd op zak moeten hebben. Nu stond het na 12 minuten... 3-0, maar was de wedstrijd niet gespeeld. Lyra-Lierse knokte terug tot 3-2 en had zelfs de kansen op meer, maar uiteindelijk zouden enkele defensieve fouten nog twee lokale doelpunten inluiden.
 2. Leider Eendracht Mechelen a/d Maas wint spektakelderby tegen Boorsem in absolute slotfase (3-4): “Een gelijkspel was juister geweest”
  PREMIUM
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Leider Eendracht Mechelen a/d Maas wint spektakel­der­by tegen Boorsem in absolute slotfase (3-4): “Een gelijkspel was juister geweest”

  De Maasmechelse derby tussen Boorsem Sport en Mechelen a/d Maas bood alles was je als supporter maar wensen kon: veel ambiance, spanning, een karrevracht doelpunten en een onwaarschijnlijke ontknoping. Eendracht domineerde voor de rust en liep verdiend 0-2 uit. In de tweede helft nam Boorsem het initiatief over, schakelde een versnelling hoger en boog de achterstand om in een voorsprong. Eendracht kwam er niet meer uit en de partij leek beslist. Tot Ferro en Czifrik in de absolute slotfase alsnog genadeloos toesloegen. “Het was een genietbaar derby met twee teams die elk één helft voor hun rekening namen. Een gelijkspel was juister geweest”, klonken beide trainers na afloop.
  Maasmechelen