Tom Vander Hoogerstraete (vooraan) is na zeven jaar afwezigheid opnieuw triatleet. Nadat hij vorig jaar begon op te bouwen eindigde de voormalige veelwinnaar afgelopen zondag al meteen zevende in de Kallemoeietriatlon van Beernem. Hij start zaterdag ook in Lievegem.
Volledig scherm
Tom Vander Hoogerstraete (vooraan) is na zeven jaar afwezigheid opnieuw triatleet. Nadat hij vorig jaar begon op te bouwen eindigde de voormalige veelwinnaar afgelopen zondag al meteen zevende in de Kallemoeietriatlon van Beernem. Hij start zaterdag ook in Lievegem. © Robby Verdickt

Na zeven jaar afwezigheid maakt Tom Vander Hoogerstraete opvallende comeback: “Podiumplaatsen zijn opnieuw mijn ambitie”

triatlonDe meest opvallende naam in de top tien van de Kallemoeietriatlon van Beernem afgelopen weekend was ongetwijfeld deze van de inmiddels 34-jarige Tom Vander Hoogerstraete. Na zeven jaar niet meer gesport te hebben, begon het vorig jaar opnieuw te kriebelen bij de Waarschotenaar. Met vallen en opstaan bouwde hij in alle stilte opnieuw aan zijn tweede sportieve carrière met al meteen een zevende stek in een sterk bezet deelnemersveld als gevolg.