Yoran Maertens kon aan het einde van de veldrit in Lichtervelde in de laatste rechte lijn Matisse Arys nog voorbij spurten.
Volledig scherm
Yoran Maertens kon aan het einde van de veldrit in Lichtervelde in de laatste rechte lijn Matisse Arys nog voorbij spurten. © Foto Coghe

Na mooi duel met Matisse Arys heeft Yoran Maertens eerste zege ooit beet: “Dit doet heel veel deugd”

VeldrijdenIn Lichtervelde boekte Yoran Maertens de eerste zege uit zijn loopbaan. De tweedejaarsjunior uit Geluwe had er in de laatste rechte lijn een pittig sprintje voor nodig. Matisse Arys draaide met vijf meter voorsprong de aankomstzone op, maar legde de duimen voor de pion van Onder Ons Parike.

 1. KVK Ninove pakt punt op Visé, maar ziet voormalig topschutter Romero met B-ploeg opdraven: “Reden is interne keuken”
  voetbal eerste nationale

  KVK Ninove pakt punt op Visé, maar ziet voormalig topschut­ter Romero met B-ploeg opdraven: “Reden is interne keuken”

  KVK Ninove pakte zondagnamiddag zijn eerste punt in drie matchen. Op het veld van Visé vochten de jongens van coach Haydock als leeuwen en ze pakten zo een meer dan verdiend punt. Na de nederlagen tegen Dessel en OHL B van de voorbije weken schudde Haydock zijn ploeg door elkaar. Voormalig topschutter Oli Romero draafde zaterdag zelfs met de B-ploeg voor de volle 90 minuten op. Over de reden wordt op De Kloppers niet gecommuniceerd, maar de Ninovieters zouden op het punt staan deze wintermercato Ibrahima Mbaye weg te snoepen bij Aalst.
 2. Olsa Brakel kan degradatiespook verjagen dankzij broodnodige zege: “Dit hadden we nodig”
  voetbal tweede nationale A

  Olsa Brakel kan degradatie­spook verjagen dankzij broodnodi­ge zege: “Dit hadden we nodig”

  Een diepe zucht van opluchting die vanuit het verre Ieper tot in Brakel te horen was. Dat was het resultaat van de nipte maar meer dan verdiende zege van Olsa op het veld van degradatieconcurrent Westhoek. Habbas zorgde voor het enige doelpunt. Een gouden driepunter die geel-zwart opnieuw richting de middenmoot duwt en de kloof met de degradatieplaatsen tot zes punten vergroot. Olsa wil nu absoluut een reeks neerzetten om het degradatiespook definitief te verjagen.