De Gentse Debbie Sanders won de Duivelshond Damme bij de vrouwen. Ze was omwille van een resem afwezigen ook de enige deelnemende vrouw op de lange afstand.
Volledig scherm
De Gentse Debbie Sanders won de Duivelshond Damme bij de vrouwen. Ze was omwille van een resem afwezigen ook de enige deelnemende vrouw op de lange afstand. © RV

Multisporten kreunen onder corona: helft van deelnemers verschijnt niet aan start in Damme en crisisoverleg over Hel van Kasterlee

DUATLONMet meer dan 120 ingeschreven deelnemers leek de Damse Duivelshond-duatlon opnieuw een groot succes te worden. Zaterdag kwam evenwel minder dan de helft van de ingeschreven deelnemers uiteindelijk aan de start. De Gentse Debbie Sanders en Leuvenaar Pieter Ooms kaapten op de lange afstand de zege weg, maar na afloop was duidelijk dat ook de multisport kreunt onder corona. Maandag vindt overigens crisisoverleg plaats of en hoe de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld, op 19 december kan doorgaan.

  1. KRC Genk Ladies-snelheidstrein flitst met Gwyneth Vanaenrode aan de knoppen richting play-off 1: “Hebben lot in eigen handen”

    KRC Genk La­dies-snelheids­trein flitst met Gwyneth Vanaenrode aan de knoppen richting play-off 1: “Hebben lot in eigen handen”

    De Genk Ladiestrein raast richt play-off 1. Met een doelpunt van Kelsey Geraedts graaide KRC Genk Ladies een uiterst belangrijke driepunter mee uit Gent. De Genkies pakken hiermee hun vierde overwinning op rij en wippen over concurrent AA Gent naar de vijfde plaats in de rangschikking. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de Genkse ploeg hun lot voor een plaats in PO 1 helemaal in eigen handen. “Deze voorsprong mogen we niet meer meer weggeven”, genoot uitblinkster Gwyneth Vanaenrode na afloop.
  2. Fusieclub VC Leest stuurt plannen noodgedwongen bij en start volgend seizoen alleen in vierde provinciale: “Onvoldoende budget om ook in eerste te voetballen”

    Fusieclub VC Leest stuurt plannen noodgedwon­gen bij en start volgend seizoen alleen in vierde provincia­le: “Onvoldoen­de budget om ook in eerste te voetballen”

    VC Leest, de nieuwe fusieclub die ontstaat uit Rapid Leest en Leest United, komt volgend seizoen uit in vierde provinciale. Niet geheel volgens het initiële plan, want bij de voorstelling van het project vorig jaar zou de club met een eerste elftal aantreden in de reeksen waarin zowel Rapid als United uitkomen. Maar als gevolg van ‘nieuwe elementen’ die de voorbije weken opdoken, zagen de initiatiefnemers zichzelf genoodzaakt om die plannen bij te sturen.