De Gentse Debbie Sanders won de Duivelshond Damme bij de vrouwen. Ze was omwille van een resem afwezigen ook de enige deelnemende vrouw op de lange afstand.
Volledig scherm
De Gentse Debbie Sanders won de Duivelshond Damme bij de vrouwen. Ze was omwille van een resem afwezigen ook de enige deelnemende vrouw op de lange afstand. © RV

Multisporten kreunen onder corona: helft van deelnemers verschijnt niet aan start in Damme en crisisoverleg over Hel van Kasterlee

DUATLONMet meer dan 120 ingeschreven deelnemers leek de Damse Duivelshond-duatlon opnieuw een groot succes te worden. Zaterdag kwam evenwel minder dan de helft van de ingeschreven deelnemers uiteindelijk aan de start. De Gentse Debbie Sanders en Leuvenaar Pieter Ooms kaapten op de lange afstand de zege weg, maar na afloop was duidelijk dat ook de multisport kreunt onder corona. Maandag vindt overigens crisisoverleg plaats of en hoe de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld, op 19 december kan doorgaan.

  1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
    Gouden Cross

    1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

    Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.