De Durmevrienden konden een cheque van tweeduizend euro overhandigen voor het goede doel.
Volledig scherm
De Durmevrienden konden een cheque van tweeduizend euro overhandigen voor het goede doel. © RV

Motorcrossclub De Durmevrienden stelt nieuw seizoen voor en huldigt kampioenen in bijzijn van ex-wereldkampioen Joël Smets

MotorcrossHet zijn drukke tijden voor de motorcrossclub De Durmevrienden. Enerzijds blikte men dit weekend terug op een geslaagd 2022, anderzijds kijkt men al naar de toekomst. Ook dit seizoen zullen ze instaan voor de organisatie van drie topcrossen in Oost-Vlaanderen. Dat begint al op 4 en 5 maart in Stekene. Nadien volgen Laarne en Hamme-Zogge.

 1. Filip Comptaert en Eendracht Hooglede maken favorietenrol waar: “Kampioen en thuis nog altijd het maximum”
  PREMIUM
  voetbal derde provinciale B

  Filip Comptaert en Eendracht Hooglede maken favorieten­rol waar: “Kampioen en thuis nog altijd het maximum”

  Eendracht Hooglede heeft zijn favorietenrol in derde provinciale B dit seizoen helemaal kunnen waarmaken. Na 25 speeldagen is de titel een feit en met twintig punten voorsprong op eerste achtervolger Komen-Neerwaasten staat die titel niet ter discussie. Zondag zette de ploeg van coach Filip Comptaert de puntjes definitief op de i door met 2-0 te winnen van Merkem Sport.
 2. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk