Mitch Dekuyper bleef met een kuitbeenblessure vijf weken aan de kant, maar is tegen Hoogstraten inzetbaar.
Volledig scherm
Mitch Dekuyper bleef met een kuitbeenblessure vijf weken aan de kant, maar is tegen Hoogstraten inzetbaar. © Geert De Rycke

Mitch Dekuyper (Eendracht Aalst) is terug na blessure: “Fysiek in orde, maar ik mis nog wat scherpte”

voetbal tweede nationale BVoor de topper tegen Hoogstraten mist Eendracht Aalst de geschorste Fabris en de geblesseerde De Coninck, maar met de herstelde Dekuyper beschikt coach De Geyseleer over een extra troef in het offensief compartiment. De Knokkenaar liep in de openingsmatch op KSK Tongeren een kuitbeenblessure op en die was ernstiger dan aanvankelijk gedacht.

  1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
    futsal eerste nationale

    Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

    Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.