Rieno Van Oost poseert met een van zijn tien Zilveren Voetballen. Vijf daarvan veroverde hij er in het shirt van SK Maldegem.
Volledig scherm
Rieno Van Oost poseert met een van zijn tien Zilveren Voetballen. Vijf daarvan veroverde hij er in het shirt van SK Maldegem. © Robby Verdickt

‘Mister Zilveren Voetbal’ Rieno Van Oost beleefde glorieperiode van ‘den SK’ vanaf eerste rij: “Maldegem is de rode draad in mijn loopbaan”

VOETBAL TRADITIECLUBSTien jaar lang had KSK Maldegem zijn plaatsje in het nationaal voetbal. Drie jaar in vierde klasse, zeven jaar in derde klasse. Rieno Van Oost (48) was in de topperiode van de Meetjeslandse club een ‘gamechanger’. Verdeeld over drie episodes prikte hij er 182 tegen de touwen en won hij in het shirt van ‘den SK’ vijf keer de Zilveren Bal. Met hem praten we over de glorieperiode bij KSK Maldegem.

  1. Alexander Gilisen botste in Hasselt op Seppe Cuypers: “Lastiger kan je het niet treffen”

    Alexander Gilisen botste in Hasselt op Seppe Cuypers: “Lastiger kan je het niet treffen”

    Na een zeer lange coronastop vormt het Belgian Circuit-toernooi van Tenkie Hasselt voor onze nationale tennissers de eerste afspraak van het seizoen. Alexander Gilisen plaatste zich vlot voor de hoofdtabel, maar had dan de pech om meteen op Seppe Cuypers te botsen. “Zo goed mogelijk presteren op het Belgian Circuit en af en toe proeven van een 15.000 dollar-toernooi: dat is mijn doel voor 2021”, zegt Gilisen.
  2. Voor scheidsrechters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

    Voor scheids­rech­ters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

    Niet alleen voor de clubs en de spelers was de coronapandemie de twee voorbije seizoenen een spelbreker. Ook de scheidsrechters bleven op hun honger. Elke week keken ze uit naar het weekend, de wedstrijden en alles daar om heen. En ja, ze missen het spelletje, het gemekker van spelers en trainers, en achteraf het drankje en het nakaarten in de kantine. Ook Guido Verheyen en Joël Bollen konden hun hobby niet uitoefenen. Toch bleven ze al die tijd voort trainen. De ene wat fanatieker dan de andere.