Milan Menten (links, in het geel) eindigde derde in de slotrit van de Tour de Wallonie. De winst ging naar Fabio Jakobsen.
Volledig scherm
Milan Menten (links, in het geel) eindigde derde in de slotrit van de Tour de Wallonie. De winst ging naar Fabio Jakobsen. © BELGA

Milan Menten bekroont sterke Tour de Wallonie met podium in slotrit: “Het tweede deel van mijn seizoen is goed gestart”

WielrennenMilan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB) heeft er een goede Tour de Wallonie opzitten. De Bilzenaar eindigde in vier van de vijf ritten in de top tien. In de slotrit pakte hij de derde plaats en daarmee verzekerde Menten zich van een knappe tiende stek in het eindklassement. “Met dank aan de stage in Livigno. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen en vooral naar de rit in de Benelux Tour met aankomst in Bilzen”, vertelt hij.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Indy Vancraeyveldt (FC Gullegem): “Het kan rap veranderen, ik zie het wel goed komen”
  voetbal TWEEDE NATIONALE A

  Indy Vancraey­veldt (FC Gullegem): “Het kan rap veranderen, ik zie het wel goed komen”

  FC Gullegem speelt zondag op het kunstgrasveld op de Poezelhoek thuis tegen KRC Harelbeke. Viktor Notebaert, Jeroen Doornaert en Indy Vancraeyveldt nemen het op tegen hun ex-ploeg. “Al was het voor mij vorig seizoen maar een korte passage”, zegt Indy Vancraeyveldt. “Door corona kwamen we maar aan vier wedstrijden. Zo speciaal is het zondag voor mij niet, wel voor Viktor Notebaert, die daar jarenlang speelde.”
 1. Christoff Corten wil een tweede opeenvolgende zege in de 24 uur van Zolder: “Ik kijk er echt naar uit om de fans weer te zien”
  autosport

  Christoff Corten wil een tweede opeenvol­gen­de zege in de 24 uur van Zolder: “Ik kijk er echt naar uit om de fans weer te zien”

  Er zijn in België twee 24-uursraces die er toe doen: de 24 uur van Spa voor de internationale top van de GT-rijders en de 24 uur van Zolder waar de beste Belgen zich met elkaar meten in prototypes, GT’s en toerwagens. In 2020 stond die laatste race niet op de agenda omwille van Covid-19, maar in 2021 kan Christoff Corten er zijn titel wel verdedigen. De snelle man uit Tienen is immers de laatste winnaar van de race, samen met vader en zoon Bert en Stienes Longin en de jonge Zwitser Giorgio Maggi.