Milan Menten (links, in het geel) eindigde derde in de slotrit van de Tour de Wallonie. De winst ging naar Fabio Jakobsen.
Volledig scherm
Milan Menten (links, in het geel) eindigde derde in de slotrit van de Tour de Wallonie. De winst ging naar Fabio Jakobsen. © BELGA

Milan Menten bekroont sterke Tour de Wallonie met podium in slotrit: “Het tweede deel van mijn seizoen is goed gestart”

WielrennenMilan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB) heeft er een goede Tour de Wallonie opzitten. De Bilzenaar eindigde in vier van de vijf ritten in de top tien. In de slotrit pakte hij de derde plaats en daarmee verzekerde Menten zich van een knappe tiende stek in het eindklassement. “Met dank aan de stage in Livigno. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen en vooral naar de rit in de Benelux Tour met aankomst in Bilzen”, vertelt hij.

 1. Eli Sam Bruce wil hogerop met Patro Eisden: “Als profspeler moet je steeds het hoogst mogelijke viseren”
  Voetbal eerste nationale

  Eli Sam Bruce wil hogerop met Patro Eisden: “Als profspeler moet je steeds het hoogst mogelijke viseren”

  Met vier zeges op rij draait de Patromotor op volle toeren. Enkel Francs Borains en FC Luik tellen meer punten dan de Limburgers. Zaterdagavond komt hekkensluiter Rupel Boom op bezoek. Eisdens topschutter Eli Sam Bruce kent er nog verschillende spelers die vroeger met hem in de Antwerpse jeugd speelden. “Deze ploeg staan onder hun waarde genoteerd en valt niet te onderschatten”, waarschuwt Sam Bruce.
 2. Falko Geenens (Eendracht Aalst) voor cupmatch tegen Westerlo: “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht veld een hels karwei”
  voetbal beker van belgië

  Falko Geenens (Eendracht Aalst) voor cupmatch tegen Westerlo: “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht veld een hels karwei”

  Op vorig seizoen na slaagde Eendracht Aalst er vrijwel altijd in een mooie bekeraffiche af te dwingen. De jongste jaren kwamen Sporting Club Charleroi en AA Gent in het Pierre Cornelisstadion op bezoek. Nu zondag (aftrap om 16 uur) is neo-eersteklasser VC Westerlo te gast. De spelersgroep komt na winst op Racing Gent alleszins supergemotiveerd aan de aftrap. “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht speelveld een hels karwei”, voorspelt kapitein Falko Geenens.
 1. Karim Deladrière klimt met nieuwkomer ARB Hamme naar vierde plaats na 1-4-overwinning in Malle: “Zege voor Isaias”
  Futsal eerste nationale

  Karim Deladrière klimt met nieuwkomer ARB Hamme naar vierde plaats na 1-4-overwin­ning in Malle: “Zege voor Isaias”

  Hoewel er in het kampioenschap amper twee wedstrijden gespeeld waren, stond ARB Hamme al meteen voor een cruciale match. Na het – toch wel pijnlijke – verlies tegen Moeskroen werd er best gewonnen in Malle om comfortabel te blijven staan in de rangschikking. Antwerpen en Charleroi wachten immers. Het werd een terechte 1-4-overwinning.