Milan Donie, op dit beeld aan de slag op het PK tijdrijden in Ruddervoorde waar hij de vierde tijd klokte, is zondag op het nationaal wegkampioenschap een van de vele outsiders.
Volledig scherm
Milan Donie, op dit beeld aan de slag op het PK tijdrijden in Ruddervoorde waar hij de vierde tijd klokte, is zondag op het nationaal wegkampioenschap een van de vele outsiders. © Foto Coghe

Milan Donie zondag in BK op de weg: “Hopen op benen van Frasnes waar ik mijn eerste podium ooit reed”

wielrennen nieuwelingenIn de manche om de Beker van België in Frasnes-les-Anvaing werd Milan Donie verrassend derde. De tweedejaarsnieuweling uit Kortrijk hoopt dat hij zondag op het Belgisch kampioenschap in Liedekerke dezelfde benen heeft.

 1. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
  Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

  Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

  Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.
 2. Hoogspringster Yorunn Ligneel na haar sprong over 1m80: “Het is allemaal nog een beetje onwezenlijk”
  Atletiek

  Hoogspring­ster Yorunn Ligneel na haar sprong over 1m80: “Het is allemaal nog een beetje onwezen­lijk”

  Op de nationale feestdag heeft hoogspringster Yorunn Ligneel voor een absolute topprestatie gezorgd tijdens de Athletics Classic Meeting in Ertvelde. De 17-jarige atlete van Houtland AC verbeterde haar persoonlijk record tot 1m80 en realiseerde daarmee de 32ste Europese jaarprestatie bij de juniores. “Het voelt nog altijd wat onwezenlijk dat ik die hoogte hebt gehaald”, zegt ze.