Mikaele Falzone droeg tegen Oudenaarde de kapiteinsband, omdat Foucart weigerde om deze te dragen. Na de match maakte de Ronsische topschutter bekend dat hij per direct opstapt en bij reeksgenoot Merelbeke aan de slag gaat.
Volledig scherm
Mikaele Falzone droeg tegen Oudenaarde de kapiteinsband, omdat Foucart weigerde om deze te dragen. Na de match maakte de Ronsische topschutter bekend dat hij per direct opstapt en bij reeksgenoot Merelbeke aan de slag gaat. © Geert De Rycke

Mikaele Falzone (Ronse) stapt per direct op na derbyverlies en tekent bij Merelbeke: “Ik vind het spijtig dat het zo moest aflopen”

Voetbal tweede nationale AOudenaarde had zaterdagavond alle reden om te glimlachen. Niet alleen boekten de jongens van coach Leleu een makkelijke zege bij de noodlijdende buren van SK Ronse. Het was meteen de eerste zege ooit van KSVO in het Orphale Cruckestadion. Historisch dus, nog meer omdat het mogelijk ook de laatste derby der Vlaamse Ardennen ooit was, want meer dan ooit hangen er heel donkere wolken bij de Ronsische toekomst. Zo stapt topschutter Falzone meteen op om aan de slag te gaan bij Merelbeke, toevallig volgende week de tegenstander van Ronse. De spelers kregen te horen dat het geld op is.