Mieke Docx kon zich in Oetingen meten met een internationaal deelnemersveld.
Volledig scherm
Mieke Docx kon zich in Oetingen meten met een internationaal deelnemersveld. © Geert Tresignie

Mieke Docx start in Ronde van Toscane: “Eindelijk heb ik het goede gevoel te pakken”

Wielrennen vrouwenBeter laat dan nooit. Na een seizoen met de nodige tegenslagen heeft Mieke Docx het juiste ritme te pakken gekregen. Drie keer haalde ze de top tien in de laatste veertien dagen. Het moet haar vertrouwen geven voor de komende opdrachten. De Ronde van Toscane is dit weekend de eerste grote opdracht.

 1. Jérémy Delobbe speelt met Bavi Vilvoorde topper tegen Nijvel: “Twee van de sterkste verdedigingen in de reeks staan tegenover elkaar”
  Basketbal Top Division 2B

  Jérémy Delobbe speelt met Bavi Vilvoorde topper tegen Nijvel: “Twee van de sterkste verdedigin­gen in de reeks staan tegenover elkaar”

  Zondag staan Bavi Vilvoorde en Nijvel tegenover elkaar in de Slachthuisstraat. Het is een onvervalste topaffiche in Top Division 2B. Nijvel is de autoritaire leider in de reeks, terwijl Bavi het met een derde plaats ook uitstekend doet. Het wordt ook een clash tussen twee teams die verdedigend hun zaken op orde hebben.
 2. Steve Bael kijkt met Ninove rode lantaarn Hoogstraten in de ogen: “We kunnen ons eigenlijk geen misstap veroorloven”
  Voetbal eerste nationale

  Steve Bael kijkt met Ninove rode lantaarn Hoogstra­ten in de ogen: “We kunnen ons eigenlijk geen misstap veroorlo­ven”

  Nog twee opdrachten staan er VK Ninove te wachten voor de winterstop. Met amper twee zeges in de laatste tien wedstrijden is het voor de jongens van coach Haydock stilaan de hoogste tijd om nog eens de drie punten te pakken. Een uitmatch bij rode lantaarn Hoogstraten is daar op papier de uitgelezen gelegenheid toe, maar op niveau van eerste nationale is dit al lang geen vanzelfsprekendheid meer.