Mieke Docx kijkt uit naar haar eerste deelname aan Parijs-Roubaix.
Volledig scherm
Mieke Docx kijkt uit naar haar eerste deelname aan Parijs-Roubaix. © Geert Tresignie

Mieke Docx rijdt volgend jaar bij Lotto-Soudal: “Nieuwe uitdaging komt op het juiste moment”

WielrennenDe voorbije jaren was Mieke Docx (25) een vaste waarde bij Doltcini-Van Eyck-Proximus. Volgend seizoen zal daar verandering in komen. Ze bereikte een overeenkomst met Lotto-Soudal. Daar hoopt ze nog meer aan haar trekken te kunnen komen in buitenlandse (klim)wedstrijden.

 1. Amir Lemti (KSK Heist) mag het zondag op het veld van leider FC Liège proberen waar te maken: “Als we een perfecte wedstrijd spelen, zit er misschien wel puntengewin in”

  Amir Lemti (KSK Heist) mag het zondag op het veld van leider FC Liège proberen waar te maken: “Als we een perfecte wedstrijd spelen, zit er misschien wel puntenge­win in”

  KSK Heist kreeg op de vorige speeldag, dankzij een 1-0 zege tegen Wezet, het wagonnetje weer aangehaakt bij de kopgroep in 1B. Heist heeft op de zevende plaats twee punten achterstand op vier leiders, en één van die leiders is FC Liège. De Luikenaars verloren tot nog toe één enkele keer, op eigen veld dan nog, tegen... Wezet. Die wedstrijd eindigde op een 2-3 score.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”
  Veldrijden Wereldbeker

  Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”

  Quinten Hermans (Tormans CX) keerde deze week terug uit de VS waar hij zijn eerste wereldbekercross won. De Looienaar rijdt zondag voor het eerst sinds de Superprestigecross in Zolder in december van vorig jaar weer voor eigen publiek. Op een terrein dat hem ligt want Hermans won als belofte al een keer in Zonhoven. “Dat is lang geleden", lacht Hermans. “Bij de profs lukte het nog niet, maar voor komend weken liggen de kaarten gunstig. Ze lagen trouwens nooit eerder zo goed.”