Michiel Mortier telt af naar de derby tegen de buren uit Kleit.
Volledig scherm
Michiel Mortier telt af naar de derby tegen de buren uit Kleit. © Robby Verdickt

Michiel Mortier (VK Adegem) blikt vooruit op ‘Slag om de Kampel’: “Salto van Joren Verstrynge blijft me bij”

VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE AEerst even een streepje aardrijkskunde. De Kampel is een heuveltje in Maldegem. Geen col, wel een puist van 28 meter hoog en herkenbaar vanuit de verte door de watertoren. Exact op de scheidingslijn tussen Adegem en Kleit. Het duel tussen de twee voetbalteams kreeg een tiental jaren geleden de naam ‘De Slag om de Kampel’. Intussen is het een begrip in Maldegemse voetbalmiddens. Wie de derby wint, trekt naar de Kampel, maakt daar een kiekje van de spelersgroep en jent de verliezer wat op sociale media. 

 1. Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvinden”
  KRACHTBAL EERSTE NATIONALE VROUWEN

  Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvin­den”

  Noordster Dudzele heeft met een 16-20-zege op het veld van KBK Ichtegem een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud in eerste nationale. Met 26 punten na 11 wedstrijden telt Noordster nu vier eenheden meer dan hekkensluiter Ichtegem. Avanti Lissewege (24 punten) en KBC Heist (22 punten) hebben ook minder punten, maar hebben wel nog twee matchen tegoed.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Simon Reykers (RC Hades): “Nood aan een thuiszege tegen Eendracht Aalst om uit het dal te kruipen”
  voetbal tweede nationale B

  Simon Reykers (RC Hades): “Nood aan een thuiszege tegen Eendracht Aalst om uit het dal te kruipen”

  Niemand die had durven voorspellen dat RC Hades een moeilijk seizoen zou beleven. Het team van T1 Mirko Licata heeft veel kwaliteit in huis, maar het zat dit seizoen vaak tegen. Na de winterstop was er tijdens de oefenwedstrijden duidelijk beterschap merkbaar. Verdedigende middenvelder Simon Reykers, bezig aan een sterk seizoen, wil dat ook graag zien met de komst van het derde gerangschikte Eendracht Aalst.