Michiel Meynendonckx, die in Vosselaar woont, scoorde het tweede Lilse doelpunt in de partij tegen Turnhout.
Volledig scherm
Michiel Meynendonckx, die in Vosselaar woont, scoorde het tweede Lilse doelpunt in de partij tegen Turnhout. © Jef Tegenbos

Michiel Meynendonckx scoort eerste doelpunt voor Lille: “Derbywinst tegen Turnhout blijft speciaal”

voetbal 2NBLille en Turnhout hebben er zondagnamiddag in tweede nationale B een boeiend en sportief kijkstuk van gemaakt. Voor een talrijk opgekomen publiek trok de thuisploeg met 3-2 het laken naar zich toe. Lille legde in de eerste periode de basis van de zege. Maar in de tweede periode was Turnhout de betere ploeg.

 1. Ibou Sawaneh bezorgt City Pirates na dubbele achterstand in extremis nog een punt bij Lille (2-2) : “Op deze manier kunnen we ons redden”
  voetbal 2NB

  Ibou Sawaneh bezorgt City Pirates na dubbele achter­stand in extremis nog een punt bij Lille (2-2) : “Op deze manier kunnen we ons redden”

  “Hier gaan we weer” moet iedereen bij City Pirates hebben gedacht na een kwartier voetballen in Lille. De thuisploeg puurde uit zijn eerste twee kansen twee (wereld)goals en zadelde de rode lantaarn meteen op met een dubbele achterstand. Maar City Pirates reageerde niet als een hekkensluiter. Met veel inzet en overgave ging het op zoek naar de ommekeer. Wilms tekende voor de aansluitingstreffer en helemaal in het slot zorgde Ibou Sawaneh voor de verdiende puntendeling. Een punt dat weinig betekent in de rangschikking, maar veel meer in de hoofden van de groep van Spencer Verbiest.
 1. Fleur Moors spoelt EK-kater door met winst in Kortrijk: “Nu focussen op de kampioenschappen”
  Veldrijden meisjes-junioren

  Fleur Moors spoelt EK-kater door met winst in Kortrijk: “Nu focussen op de kampioen­schap­pen”

  Fleur Moors (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet. De Bocholtse was de beste in de juniorencross in Kortrijk. Daarmee spoelt ze haar forfait voor het EK in Namen door. “Het heet toch wel even diep gezeten. Ik verwachtte veel van het Europees kampioenschap, de valpartij heet pijn gedaan. Letterlijk en figuurlijk”, vertelt Fleur Moors die de komende weken de cross en haar studies moet combineren.
 2. Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenberge: “Openingsgoal schudde ons wakker”
  Voetbal eerste provinciale

  Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenber­ge: “Openings­goal schudde ons wakker”

  SV Diksmuide heeft in eerste provinciale een prestigieuze zege geboekt tegen SC Blankenberge. De kustploeg kwam nochtans op snel op voorsprong in de Pluimen, maar Dante Blanckaert bracht de score opnieuw op gelijke hoogte. Vlak voor de blessuretijd bezorgde Dayne Clarebout de Boterjongens de volle buit. Diksmuide stijgt dankzij deze driepunter naar een gedeelde vijfde plaats, op twee punten van Blankenberge.