Ramon Ferber (links) is Mwenda te snel af. De Eisdense aanvaller viel nadien uit met een verrekking.
Volledig scherm
Ramon Ferber (links) is Mwenda te snel af. De Eisdense aanvaller viel nadien uit met een verrekking. © Dick Demey

Mehdi Bounou en Patro Eisden raken niet voorbij hekkensluiter Rupel Boom: “Veel kansen, maar de bal wou er niet in”

voetbal eerste nationaleEen constant dominerend Patro Eisden beet zijn tanden stuk op een stug en agressief verdedigend Rupel Boom. Nochtans dwongen de Limburgers een resem kansen af, maar een sterk keepende doelman Vits hield zijn netten schoon. Eisden kwam voor het eerst dit seizoen niet tot scoren (0-0). “We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar de bal wou er gewoon niet in”, baalde Mehdi Bounou na afloop.

 1. Coach Maxime Annys (Wellen) na het 1-1-gelijkspel tegen Termien: “We zijn toch wat ongelukkig na die late tegentreffer”

  Coach Maxime Annys (Wellen) na het 1-1-gelijkspel tegen Termien: “We zijn toch wat ongelukkig na die late tegentref­fer”

  Als je in een derby op voorsprong klimt, blijf je vaak aan de winnende hand. De Wellense spits Maxime Versteeven lepelde het balletje twintig voor tijd handig over de bezoekende goalie Bram Valkeners binnen. In onze gedachtegang leek dus niets een nieuwe zege van Wellen in de weg te staan. Flankverdediger Robbe Martens, tot dan toe feilloos, kopte in de slotfase niet hard genoeg terug op zijn doelman, waarvan Martijn Stefani meteen profiteerde. “Jammer van dat foutje en ik wil het daar eigenlijk ook verder niet over hebben”, nam coach Maxime Annys zijn youngster meteen in bescherming na afloop.
 1. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst): “Voor de feestdagen willen wij toch nog wat oogsten”
  voetbal derde nationale B

  Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Be­verst): “Voor de feestdagen willen wij toch nog wat oogsten”

  Als je bij Schoonbeek-Beverst even je oor te luisteren legt, is men er best tevreden over de puntenoogst tot dusver. Ook coach Yves Beckers, perfectionistisch in de benadering van elke wedstrijd, ziet geen reden tot klagen. “Vergeet niet, dat wij vorig seizoen in eerste provinciale geen kampioen speelden. Wij profiteerden van de mogelijkheid dat Achel geen licentie voor de nationale reeksen aanvroeg. Met beperkte middelen stelden wij dan ook een realistisch doel voor ogen: weg blijven van die dalersplaatsen. Bij uitbreiding maakte ik er een punt van, om vijf teams achter ons te laten. Tot dusver lijkt ons dat te zullen lukken”, licht Beckers toe.
 2. Geschorste Frank Belmans gaat in Tienen op zoek naar eerste uitzege met Hoogstraten: “Na alle tegenslagen van de laatste weken kunnen we een opsteker gebruiken”
  voetbal eerste nationale

  Geschorste Frank Belmans gaat in Tienen op zoek naar eerste uitzege met Hoogstra­ten: “Na alle tegensla­gen van de laatste weken kunnen we een opsteker gebruiken”

  Als Hoogstraten zich nog wil redden, zal het toch dringend punten moeten beginnen pakken. Te beginnen zondag op bezoek bij het nummer veertien uit de stand Tienen. De Rooikens kunnen daarvoor in de dug-out wel niet rekenen op coach Frank Belmans, die begin deze week te horen kreeg dat hij tot 31 december geschorst is.