Wen Mukubu in een typische actie. De ploegkapitein van Mechelen was tegen Den Bosch de uitblinker.
Volledig scherm
Wen Mukubu in een typische actie. De ploegkapitein van Mechelen was tegen Den Bosch de uitblinker. © mpics

Mechelse ‘oudjes’ leiden Kangoeroes naar derde opeenvolgde zege in Elite Gold (84-66): “Nog nooit Verdediger van het Jaar geworden”

BASKETBAL BNXT LEAGUE38 jaar en meer dan ooit springlevend. Wen Mukubu speelde tegen Den Bosch een dijk van een wedstrijd. Als ploegkapitein ging hij zaterdag nogmaals voorop in de strijd. Een staande ovatie van de Winketkaai was het minste wat hij verdiende. Domien Loubry eveneens. 

  1. Jan Goyens leidt Asse-Ternat naar winst in Mechelen: “Wiskundig staat het nog niet vast, maar we hebben een belangrijke stap gezet richting behoud”
    PREMIUM
    Basketbal Top Division 2A

    Jan Goyens leidt As­se-Ter­nat naar winst in Mechelen: “Wiskundig staat het nog niet vast, maar we hebben een belangrij­ke stap gezet richting behoud”

    Veel overschot had Asse-Ternat niet bij rode lantaarn Kangoeroes Mechelen, maar de 89-91-overwinning tegen de Maneblussers heeft wellicht verstrekkende gevolgen. Op vijf speeldagen van het einde van de competitie is de fusieploeg zo goed als zeker van een verlengd verblijf in Top Division 2. Bij winst volgend weekend tegen Aarschot is de redding een feit.