Mbaye Leye heeft hoogdagen beleefd als speler bij Zulte Waregem en moet er nu als nieuwe hoofdtrainer voor een nieuw elan zorgen.
Volledig scherm
Mbaye Leye heeft hoogdagen beleefd als speler bij Zulte Waregem en moet er nu als nieuwe hoofdtrainer voor een nieuw elan zorgen. © BELGA

Mbaye Leye, clubtopschutter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek

voetbal 1ADe kogel is door de kerk bij Zulte Waregem: Mbaye Leye (39) wordt de nieuwe coach van de fusieclub, waarvoor hij als speler in drie periodes liefst 87 goals scoorde en daarmee clubtopschutter aller tijden werd. De Senegalese Fransman heeft er een weinig geslaagd trainersdebuut opzitten bij Standard, maar de recente sportieve neergang van de Luikenaars lijkt er op te duiden dat het probleem niet bij Leye (alleen) lag. In Waregem rekent het bestuur er nu op dat de vroegere prijsschutter de club een nieuw elan kan bezorgen, nadat het afgelopen seizoen pas op de voorlaatste speeldag (en met hangen en wurgen) het behoud kon worden verzekerd.  

  1. Gerben Thijssen start als schaduwfavoriet in het BK: “Ploeg rijdt volledig in mijn dienst”
    Wielrennen profs

    Gerben Thijssen start als schaduwfa­vo­riet in het BK: “Ploeg rijdt volledig in mijn dienst”

    Met 18 zijn ze, de Limburgers die zondag aan de start staan van het BK wielrennen in Middelkerke. De biljartvlakke omloop lijkt één lange aanloop naar een sprint te worden, al kan de dubbele passage door de Moeren voor een schifting zorgen. De kansen van de Limburgse deelnemers zijn alvast niet klein. Jasper Philipsen is één van de topfavorieten terwijl Gerben Thijssen en Jordi Meeus ook kunnen meedoen voor de tricolore trui. “De ploeg rijdt in mijn dienst”, klinkt het bij Gerben Thijssen.