Maxime Volant kopte tegen Bocholt de 0-1 op het bord.
Volledig scherm
Maxime Volant kopte tegen Bocholt de 0-1 op het bord. © Glen Deckers

Maxime Volant en Lyra-Lierse krijgen Sporting Hasselt over de vloer: “Opmars verder zetten wil zeggen ook deze wedstrijd winnen”

voetbal tweede nationale BLyra-Lierse lijkt zichzelf te hebben teruggevonden. Het voorbije weekend werd verdiend gewonnen van Bocholt (1-3), waardoor Lyra-Lierse de balans al helemaal in evenwicht heeft: vijf wedstrijden gespeeld, twee gewonnen, twee verloren, één gelijkspel, zes keer gescoord, zes tegengoals. Maar dat moet nog beter kunnen. Lees: de opmars moet worden verdergezet. Om die opmars kracht bij te zetten, moet zondag Sporting Hasselt, het nummer twee in de rangschikking, voor de bijl.

 1. Steve Bael kijkt met Ninove rode lantaarn Hoogstraten in de ogen: “We kunnen ons eigenlijk geen misstap veroorloven”
  Voetbal eerste nationale

  Steve Bael kijkt met Ninove rode lantaarn Hoogstra­ten in de ogen: “We kunnen ons eigenlijk geen misstap veroorlo­ven”

  Nog twee opdrachten staan er VK Ninove te wachten voor de winterstop. Met amper twee zeges in de laatste tien wedstrijden is het voor de jongens van coach Haydock stilaan de hoogste tijd om nog eens de drie punten te pakken. Een uitmatch bij rode lantaarn Hoogstraten is daar op papier de uitgelezen gelegenheid toe, maar op niveau van eerste nationale is dit al lang geen vanzelfsprekendheid meer.
 2. Asterix Avo met libero Britt Rampelberg plaatst zich als eerste team voor de bekerfinale in februari: “We willen nog meer doelstellingen bereiken”
  Volleybal Liga A

  Asterix Avo met libero Britt Rampelberg plaatst zich als eerste team voor de bekerfina­le in februari: “We willen nog meer doelstel­lin­gen bereiken”

  Na twee gewonnen sets was Asterix Avo in Leuven zeker van een plaats in de bekerfinale op 26 februari. Het werd uiteindelijk een 0-3-overwinning voor het team van coach Vansnick. Dit wordt de 24ste bekerfinale voor Asterix Avo. De eerste doelstelling is bereikt. Voor de andere halve finale tussen VDK Gent en Hermes Oostende is men nog volop aan het onderhandelen om een geschikte datum te vinden.