Maxim Van Der Auwera neemt de maat van Kampenhoutspelers Goovaerts en Hakzimana.
Volledig scherm
Maxim Van Der Auwera neemt de maat van Kampenhoutspelers Goovaerts en Hakzimana. © Jorghé Van Hecke

Maxim Van der Auwera (Wijgmaal): “Hopelijk is mijn goal ook het kantelpunt van het seizoen”

voetbal derde nationale BDolle taferelen na de 4-2-overwinning van Wijgmaal tegen Kampenhout. “Zeventig minuten met tien tegen elf spelen en toch een 1-2-achterstand omzetten in een 4-2-zege, dat toont aan dat we weerbaar zijn én kunnen voetballen. Dit belooft voor de toekomst”, zegt Maxim Van der Auwera.

 1. Ibou Sawaneh bezorgt City Pirates na dubbele achterstand in extremis nog een punt bij Lille (2-2) : “Op deze manier kunnen we ons redden”
  voetbal 2NB

  Ibou Sawaneh bezorgt City Pirates na dubbele achter­stand in extremis nog een punt bij Lille (2-2) : “Op deze manier kunnen we ons redden”

  “Hier gaan we weer” moet iedereen bij City Pirates hebben gedacht na een kwartier voetballen in Lille. De thuisploeg puurde uit zijn eerste twee kansen twee (wereld)goals en zadelde de rode lantaarn meteen op met een dubbele achterstand. Maar City Pirates reageerde niet als een hekkensluiter. Met veel inzet en overgave ging het op zoek naar de ommekeer. Wilms tekende voor de aansluitingstreffer en helemaal in het slot zorgde Ibou Sawaneh voor de verdiende puntendeling. Een punt dat weinig betekent in de rangschikking, maar veel meer in de hoofden van de groep van Spencer Verbiest.
 1. KFC Putte klopt Sint-Amands in vooruitgeschoven wedstrijd (3-0) en staat alleen op kop: “We profileren ons niet als titelfavoriet”

  KFC Putte klopt Sint-Amands in vooruitge­scho­ven wedstrijd (3-0) en staat alleen op kop: “We profileren ons niet als titelfavo­riet”

  Met de top acht op een kluitje belooft de titelstrijd in derde provinciale B razend spannend te worden, maar sinds zaterdag heeft de reeks met FC Putte wel een afgetekende leider. Sammy Abdellah en zijn maats speelden als enigen van de kopploegen een vooruitgeschoven wedstrijd en wonnen die met 3-0 van Sint-Amands. Zo tellen ze alvast drie punten meer dan eerste achtervolgers Schelle en Hallaar én zetten ze hun ongeslagen reeks nu al elf wedstrijden verder.