Maxim Van Der Auwera neemt de maat van Kampenhoutspelers Goovaerts en Hakzimana.
Volledig scherm
Maxim Van Der Auwera neemt de maat van Kampenhoutspelers Goovaerts en Hakzimana. © Jorghé Van Hecke

Maxim Van der Auwera (Wijgmaal): “Hopelijk is mijn goal ook het kantelpunt van het seizoen”

voetbal derde nationale BDolle taferelen na de 4-2-overwinning van Wijgmaal tegen Kampenhout. “Zeventig minuten met tien tegen elf spelen en toch een 1-2-achterstand omzetten in een 4-2-zege, dat toont aan dat we weerbaar zijn én kunnen voetballen. Dit belooft voor de toekomst”, zegt Maxim Van der Auwera.

 1. Steven Ottevanger (Maaseik) na de bekernederlaag in Roeselare: “Geen antwoord op constant niveau van de West-Vlamingen”
  Volleybal Beker van België

  Steven Ottevanger (Maaseik) na de bekerneder­laag in Roeselare: “Geen antwoord op constant niveau van de West-Vlamingen”

  De kans dat Greenyard Maaseik in februari opnieuw in de bekerfinale staat, is op dit moment klein. De Maaslanders verloren zaterdagavond zo goed als kansloos bij Roeselare. In de eerste set stond Maaseik nergens, daarna staken de Limburgers wel regelmatig de neus aan het raam. “Daar moeten we ons aan optrekken met het oog op de terugwedstrijd”, vertelt Steven Ottevanger. “Roeselare speelt momenteel nog een niveautje hoger dan Maaseik.”
 2. Siebe Roesems kiest voor Alpecin-Deceuninck Development Team: “We kruisten elkaars pad op het juiste moment”
  Wielrennen beloften

  Siebe Roesems kiest voor Alpe­cin-Deceuninck Develop­ment Team: “We kruisten elkaars pad op het juiste moment”

  In het tweede deel van dit seizoen werd duidelijk dat Siebe Roesems niet langer bij Trinity zou blijven. Het programma van de Britse ploeg paste niet bij de Hallenaar. Het was evenwel wachten op de keuze die Roesems zou maken. Nu werden er knopen doorgehakt. Roesems zal volgend seizoen de kleuren van het Alpecin-Deceuninck Development Team verdedigen.
 3. Invaller Michiel Lepage (Voorde-Appelterre) beslist aantrekkelijke topper in slotminuut: “Mentale boost voor mezelf”
  Voetbal derde nationale A

  Invaller Michiel Lepage (Voor­de-Appelterre) beslist aantrekke­lij­ke topper in slotminuut: “Mentale boost voor mezelf”

  Het heeft er alle schijn van dat de strijd om de titel in derde nationale A tussen drie ploegen zal uitgevochten worden. Periodekampioen Voorde-Appelterre boekte een knappe zege op het veld van nummer vier Avanti Stekene en deed zo een gouden zaak door in het zog van leider Tempo Overijse te blijven. Ook Anzegem blijft de overwinningen opstapelen en zo meestrijden voor de titel.
 1. Sottegem neemt revanche na forfaitnederlaag en pakt scalp van titelfavoriet: “Geen betere manier om antwoord te geven”
  voetbal eerste provinciale

  Sottegem neemt revanche na forfaitne­der­laag en pakt scalp van titelfavo­riet: “Geen betere manier om antwoord te geven”

  Na de winst in de openingsmatch tegen periodekampioen Borsbeke pakte promovendus Sottegem afgelopen weekend ook de scalp van titelfavoriet Munkzwalm voor eigen volk. De meer dan 400 aanwezigen zagen een aantrekkelijke derby waarbij de thuisploeg alles uit de kast moest halen om met het kleinste verschil te winnen. Sottegem blijft zo boven de verwachtingen presteren en prijkt ondertussen op een mooie vierde plaats. Volgende week wacht de topper tegen leider Sint-Denijs.