Matthiece Nelissen van Sporting Hasselt kan Ricardo Kessels van SK Tongeren afstoppen.
Volledig scherm
Matthiece Nelissen van Sporting Hasselt kan Ricardo Kessels van SK Tongeren afstoppen. © Borgerhoff

Matthiece Nelissen (Sporting Hasselt): “Een speciale avond voor mij”

Voetbal tweede nationale BIn het burenduel tussen Sporting Hasselt en SK Tongeren waren de belangen groot. Beide teams hadden nood aan een overwinning. Bij de Eburonen moest Jef Byloos inspringen, nadat Marco Pauls zelf ontslag had genomen. SK Tongeren zit in de hoek waar de klappen vallen. Dame Fortuna koos voor het andere kamp. Sporting, met een uitblinkersrol voor Matthiece Nelissen (24), hield met een 2-0-overwinning, de gouden punten in Hasselt.

 1. Joy Van Den Bogerd (City Pirates) wil contractverlenging opluisteren met zege tegen Diegem: “Profiteren van duels tussen concurrenten”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Joy Van Den Bogerd (City Pirates) wil contract­ver­len­ging opluiste­ren met zege tegen Diegem: “Profiteren van duels tussen concurren­ten”

  City Pirates sloot 2021 af met een knappe 1-0-zege tegen Bocholt en zaterdag hoopt het die draad weer op te pikken op bezoek bij Diegem. Of dat met kapitein Joy Van Den Bogerd in de ploeg zal zijn, valt nog af te wachten. De 27-jarige middenvelder is twijfelachtig nadat hij zich in het oefenduel met Zwarte Leeuw blesseerde aan de hamstring.
 2. Maaseik-manager Dieter Leenders is blij dat er weer volk op de tribunes zit: “Vijftig of vijfhonderd, vooral opgelucht dat het weer kan”
  Volleybal Euromillions League

  Maas­eik-manager Dieter Leenders is blij dat er weer volk op de tribunes zit: “Vijftig of vijfhon­derd, vooral opgelucht dat het weer kan”

  Greenyard Maaseik neemt het na de Europese verplaatsing naar Moskou zaterdag in eigen huis op tegen Menen. Het wordt een bijzondere wedstrijd, want voor het eerst sinds eind november zijn er weer supporters toegelaten. Daarnaast is het misschien de laatste keer dat Menen op bezoek komt in de Steengoed Arena, want de West-Vlamingen trekken op het einde van het seizoen de stekker eruit. “Heel erg jammer, met Menen verdwijnt een traditieclub. Of dat Maaseik ook kan gebeuren? Niet zo snel, maar corona heeft wel gaten geslagen”, vertelt manager Dieter Leenders.