Matthias Jansen had, als aangever of als afwerker, een aandeel in alle Vorselaarse doelpunten.
Volledig scherm
Matthias Jansen had, als aangever of als afwerker, een aandeel in alle Vorselaarse doelpunten. © Mpics

Matthias Jansen en OG Vorselaar ontvangen ASV Geel: “Overwinning tegen Bevel geeft boost”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEBij OG Vorselaar kunnen ze zich opmaken voor twee uitdagingen. Volgende week staat een bezoek naar leider Wezel op het programma, zaterdagavond om 19.30 uur speelt de formatie uit eerste provinciale gastheer voor ASV Geel. Dat zal gebeuren met de nodige luister. Aan de wedstrijd is een sponsoravond gekoppeld, en wordt de succesvolle jeugdwerking aan het publiek voorgesteld.

 1. Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gedisciplineerd.
  autosport Antwerpen

  Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gediscipli­neerd.

  De Legend Boucles @ Bastogne is een zeer bijzondere proef, een wedstrijd ook die erg veeleisend is. De editie 2023 vormde daarop geen uitzondering, in tegendeel. De lijst van opgevers was bijzonder indrukwekkend, terwijl de wedstrijd nooit beslist leek. Net als in 2011, zijn het de West-Vlamingen Stefaan Stouf en Joris Erard die de zege wegkapen en nu tweemaal op het palmares van de grootste Belgische rally voor historische bolides staan. Kempenaar Guino Kenis en zijn co Bjorn Vanoverschelde werden in hun BMW knap tweede, terwijl dochter Julie Kenis ook haar visitekaartje afgaf.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. KVK Ninove toont zich evenknie van leider Patro Eisden, maar blijft opnieuw met lege handen achter
  Voetbal eerste nationale

  KVK Ninove toont zich evenknie van leider Patro Eisden, maar blijft opnieuw met lege handen achter

  Een meer dan verdienstelijk spelend KVK Ninove is er niet in geslaagd om voor eigen volk leider Patro Eisden punten te ontfutselen. De in degradatienood verkerende promovendus toonde zich de evenknie van de troepen van coach Stijn Stijnen, maar efficiëntie maakte opnieuw het verschil. Met nu matchen tegen Mandel en Hoogstraten komen de wedstrijden van de waarheid eraan voor de groenhemden.
 2. Geblokkeerde rug is streep door eerste WK van Yoren Vanhoudt: “Grote teleurstelling”
  Veldrijden WK junior

  Geblokkeer­de rug is streep door eerste WK van Yoren Vanhoudt: “Grote teleurstel­ling”

  Yoren Vanhoudt beleefde weinig plezier aan zijn eerste WK in het veld. De junior uit Zolder eindigde op de 61ste plaats op vierenhalve minuut van de Franse winnaar Leo Bisiaux. Vanhoudt moest na afloop zijn tranen verbijten want de regenboogstrijd bracht niet wat hij ervan verwacht had. “Ik voelde al in de eerste ronde dat het heel moeilijk zou worden. Eigenlijk heb ik op geen enkel moment een goed ritme gevonden”, vertelt Vanhoudt.