Matthé De Leyn gaf ziek forfait voor het BK in Liedekerke-Roosdaal, maar heeft goeie hoop dat hij woensdag in Koolskamp een gooi kan doen naar de West-Vlaamse titel.
Volledig scherm
Matthé De Leyn gaf ziek forfait voor het BK in Liedekerke-Roosdaal, maar heeft goeie hoop dat hij woensdag in Koolskamp een gooi kan doen naar de West-Vlaamse titel. © VDB

Matthé De Leyn kan in Koolskamp tweede provinciale titel pakken: “Nooit stress voor een kampioenschap”

wielrennen nieuwelingenPakt Matthé De Leyn, eerstejaarsnieuweling uit Oostduinkerke, de dubbel? In Ruddervoorde kroonde hij zich twee weken terug tot West-Vlaams kampioen tijdrijden. Woensdagnamiddag (start om 13.30 uur) doet hij in Koolskamp een gooi naar de provinciale wegtitel.

 1. Jelle Vossen na nieuw verlies van Zulte Waregem in Westerlo: “Het mag nu toch echt eens gaan meezitten”
  Jupiler Pro League

  Jelle Vossen na nieuw verlies van Zulte Waregem in Westerlo: “Het mag nu toch echt eens gaan meezitten”

  Door de afwezigheid van de geschorste Ramirez, koos Mbaye Leye in Westerlo voor een driemansvoorhoede met Ndour en Fadera als diepste duo en Jelle Vossen daar kort achter, hangend maar ook weer hardwerkend. De Limburger was de gevaarlijkste man van Essevee, maar zag een kogel via de lat weer in het veld springen. “Exemplarisch voor het geluk dat nooit eens onze kant kiest”, zucht de ex-Rode Duivel.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Cédric Mateso-Liongola en gretig KAC Betekom smeren Geel stevige nederlaag aan en pakken eerste driepunter: “We zijn al enkele weken aan het groeien”
  voetbal derde nationale B

  Cédric Mateso-Liongola en gretig KAC Betekom smeren Geel stevige nederlaag aan en pakken eerste driepunter: “We zijn al enkele weken aan het groeien”

  De eerste competitiezege van KAC Betekom was er meteen eentje die kon tellen: het nog ongeslagen Geel, dat in competitieverband zelfs al bijna een jaar lang niet meer had verloren, werd met zware 5-2-cijfers terug naar de Kempen gestuurd. Een meer dan verdiende en vooral ook deugddoende zege vond ook Cédric Mateso-Liongola, goed voor een doelpunt en een assist.
 1. Arjen Dekens (KVK Wellen) na 1-7-verlies tegen Houtvenne: “Ik hoop dat de ware leiders opstaan”
  voetbal derde nationale B

  Arjen Dekens (KVK Wellen) na 1-7-ver­lies tegen Houtvenne: “Ik hoop dat de ware leiders opstaan”

  Hadden wij dit vooraf aangestipt als een soort van referentiewedstrijd tussen twee teams met enige ambitie, dan was dat na tien minuten al achterhaald. Wellen bleek vrij snel een maatje te klein voor bezoeker Houtvenne, hetgeen ook Arjen Dekens niet was ontgaan. “Coach Maxime Annys had vooraf een plannetje uitgetekend. Iedereen had er vertrouwen in. Meteen bleek dat wij niet op de afspraak waren en met een 0-2-achterstand aan deze match begonnen.”