Nicolas Rommens, links op dit beeld, probeert de bal af te snoepen van William Simba (Moeskroen).
Volledig scherm
Nicolas Rommens, links op dit beeld, probeert de bal af te snoepen van William Simba (Moeskroen). © Belga

Matig RWDM niet voorbij rode lantaarn Moeskroen (1-1), fysiektrainer Lifondja trekt naar KV Kortrijk

voetbal 1BRWDM blijft in het sukkelstraatje nadat het niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel op het veld van rode lantaarn Moeskroen. Bij de thuisploeg zat nieuwe trainer José Jeunechamps voor het eerst op de bank. Het enige positieve voor RWDM is dat de kloof van zes punten op datzelfde Moeskroen gehandhaafd blijft. Een magere troost. 

 1. Dan toch toestemming voor Hel van Kasterlee na crisisoverleg: “Maar finishen zal zonder publiek zijn”
  duatlon

  Dan toch toestem­ming voor Hel van Kasterlee na crisisover­leg: “Maar finishen zal zonder publiek zijn”

  Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft na crisisoverleg met de organisatoren voorlopig toestemming gegeven voor de Hel van Kasterlee op zondag 19 december. Enkel als de hogere overheid de coronamaatregelen voor die datum nog zal verstrengen, kan er roet in het eten gegooid worden van ’s werelds zwaarste duatlon. De crossduatlon is al een hele tijd volledig volzet. Er is wel een wachtlijst aangelegd.
 2. KV Oostende schrijft bekerverhaal niet bij voorbaat af: “Belangrijk voor het vertrouwen”
  voetbal

  KV Oostende schrijft bekerver­haal niet bij voorbaat af: “Belangrijk voor het vertrouwen”

  De competitie of de beker? Het is een vraag die zich steeds opwerpt wanneer een ploeg die slecht presteert in de competitie aan de bak moet in de vaderlandse beker. Maar bij KV Oostende laten ze niet in hun kaarten kijken. Daar kan zo’n alles-of-nietswedstrijd druk van de ketel halen. Wie weet sluit KVO een barslechte maand november definitief af met een mooie prestatie op 1 december.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.