De ingevallen Matisse D'Hondt gaat het duel aan met Nicolas Gheeraert. D'Hondt zorgde met het tweede doelpunt voor de Brakelse zege.
Volledig scherm
De ingevallen Matisse D'Hondt gaat het duel aan met Nicolas Gheeraert. D'Hondt zorgde met het tweede doelpunt voor de Brakelse zege. © Geert De Rycke

Matig Olsa klaart klus in twee minuten tegen moedig Wetteren (2-1): “Minste prestatie van dit seizoen”

voetbal tweede nationale AOlsa Brakel boekte in de derby tegen Wetteren zijn derde zege op rij en het werd meteen de zwaarst bevochten. Een matig geel-zwart had alle moeite om de stug verdedigende bezoekers uit verband te spelen. Integendeel, bij het begin van de tweede helft leek staartploeg Wetteren zowaar op weg naar een stunt, maar op amper twee minuten tijd stelde Olsa orde op zaken. Met negen op negen is Olsa mee met de kop van het klassement.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Elise Van Sas (VC Oudegem): “In Charleroi hebben we met het voltallige team twee gouden punten behaald”

  Elise Van Sas (VC Oudegem): “In Charleroi hebben we met het voltallige team twee gouden punten behaald”

  VC Oudegem heeft de moeilijke verplaatsing naar Charleroi tot een goed einde gebracht. De volleybalsters van coach Callens wonnen na vijf sets tegen een team waarmee ze bij de aanvang van dit duel de tweede plaats deelden. Met deze zege blijft VC Oudegem tweede in de rangschikking van de Liga, samen met LVL Genk. Na deze prestatie gaat de focus naar de Belgische en de Europese bekercompetitie. Het worden drukke tijden voor Elise Van Sas en haar ploeg uit Dendermonde.
 1. Wout Louagie gaat voor EK-ticket op CrossCup in Roeselare : “Op training draait het alvast goed”
  Veldlopen

  Wout Louagie gaat voor EK-ticket op CrossCup in Roeselare : “Op training draait het alvast goed”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup afgewerkt. Traditioneel worden op Schiervelde ook de tickets verdeeld voor het EK veldlopen, dat op 12 december in het Ierse Dublin plaatsvindt . Junior Wout Louagie (18) heeft zijn zinnen gezet op Roeselare en hoopt er zich te kwalificeren voor zijn eerste internationaal kampioenschap. “Het belooft een spannende en boeiende strijd te worden”, zegt hij.
 2. Timothy Van Wynendaele (T2) grijpt met Sottegem opnieuw de macht na winst in topper (3-0): “Geholpen door vroege voorsprong”

  Timothy Van Wynendaele (T2) grijpt met Sottegem opnieuw de macht na winst in topper (3-0): “Geholpen door vroege voorsprong”

  Ondanks slechts veertien spelers op het wedstrijdblad omwille van heel wat besmettingen en de coach die in quarantaine zat, heeft KSV Sottegem relatief makkelijk het als derde geklasseerde Geraardsbergen opzij gezet. Aangestuurd door T2 Timothy Van Wynendaele langs de zijnlijn kwam Sottegem tot twee keer toe sterk uit de kleedkamers en dat was voldoende om de topper te winnen. De Egmontjongens staan dankzij deze winst opnieuw aan de leiding.