Mathijs Paasschens (links, vorig jaar in de Waalse Pijl) kiest voor de Faun Ardèche Classic en de Drôme Classic.
Volledig scherm
Mathijs Paasschens (links, vorig jaar in de Waalse Pijl) kiest voor de Faun Ardèche Classic en de Drôme Classic. © Belga

Mathijs Paasschens kiest voor Franse opener: “Gebrek aan koersritme is geen groot probleem”

wielrennen profsDit weekend opent het Belgische wielerseizoen. De ene kiest voor de Omloop, de andere voor Kuurne-Brussel Kuurne of Le Samyn. Mathijs Paasschens zoekt het over de grens in Frankrijk. Zaterdag start hij in de Faun Ardèche Classic. Vierentwintig uur later staat de Leuvenaar aan de start van de Drôme Classic.

 1. Trainer Patrick Wachel (RSCA) ziet dat motor van leider sputtert: “We komen zo moeilijk tot scoren”
  vrouwenvoetbal super league

  Trainer Patrick Wachel (RSCA) ziet dat motor van leider sputtert: “We komen zo moeilijk tot scoren”

  Is paars-wit het winnen verleerd? Na de 0-1-nederlaag op de laatste speeldag van de reguliere competitie tegen Woluwe, kwam Anderlecht zaterdag in zijn eerste wedstrijd van POI op het veld van OHL niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Zelfs een penalty kon niet verzilverd worden. Door deze puntendeling nadert eerste achtervolger Standard tot op drie punten. De club uit Luik, de komende tegenstander, heeft wel één duel meer gespeeld.
 2. Florian Glesner (Handbal Tongeren): “Ons optrekken aan sterke tweede helft tegen Pelt voor start van mini-competitie tegen Visé”

  Florian Glesner (Handbal Tongeren): “Ons optrekken aan sterke tweede helft tegen Pelt voor start van mi­ni-competitie tegen Visé”

  Handbal Tongeren tegen Sporting Pelt was de laatste oefenwedstrijd voor de start van de mini-competitie. De eerste minuten waren evenwichtig, maar dan nam Pelt de bovenhand in de eerste helft. Na de rust kon Tongeren met een uitmuntende Florian Glesner (28) aandringen en kwam zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte. Door Vandebeeck en Tommie Falke konden vlak daarop scoren. Pelt haalde het met een 29-31-overwinning. Luikenaar Florian Glesner werd topschutter met zes treffers en zat met een dubbel gevoel.
 1. Koersdirecteur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"
  Play

  Koersdirec­teur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"

 2. EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’

  8 april