Mathieu Troonbeeckx hoopt KSK Heist in de nabije toekomst de juiste weg te wijzen.
Volledig scherm
Mathieu Troonbeeckx hoopt KSK Heist in de nabije toekomst de juiste weg te wijzen. © Mpics

Mathieu Troonbeeckx hoopt met KSK Heist het tij te keren na de nederlaag in Luik: “We hebben iets recht te zetten na die verloren topper”

voetbal eerste nationaleKSK Heist was de voorbije dagen aan bezinning toe. Negen punten bedraagt de oogst na zeven wedstrijden. Wie goed kan tellen, komt dan uit bij een ‘lichte buis’. Moet anders, is dan het devies. De eerstvolgende tegenstander, in dit geval staartploeg Mandel United, moet dan het kind van de rekening worden. Heist gaat tegen de West-Vlamingen uit Izegem op zoek naar een derde (thuis)zege.

 1. Junior Planckaert maakt geslaagd rallydebuut met Team Floral uit Roeselare: “Een combinatie circuit-rally kan zeker een meerwaarde vormen voor mijn leerproces in de autosport”
  autosport

  Junior Planckaert maakt geslaagd rallyde­buut met Team Floral uit Roeselare: “Een combinatie cir­cuit-ral­ly kan zeker een meerwaarde vormen voor mijn leerproces in de autosport”

  Afgelopen weekend was de Rally van Spa het toneel van de titelstrijd in het Belgian Rally Championship. Achter de tenoren was de wedstrijd ook goed voor een dubbele première. Met name het rallydebuut van Junior Planckaert, naast Harelbekenaar Jens Vanoverschelde, in de Ford Fiesta Rally3 ingezet door het Roeselaarse Team Floral. Het duo verdween zondagochtend met een mechanisch euvel uit de wedstrijd, maar presteerde zeer goed in een eerste kennismaking met de rallysport.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.