Britt Brebels (foto) speelt zaterdag op de Masters in halve finale tegen Fleur Kellens. Voor de winnares wacht in finale een hele uitdaging tegen Nanou Thys.
Volledig scherm
Britt Brebels (foto) speelt zaterdag op de Masters in halve finale tegen Fleur Kellens. Voor de winnares wacht in finale een hele uitdaging tegen Nanou Thys. © Borgerhoff

Masters gewestelijk criterium op Lommelse TC: Champagne en Thys willen knap seizoen bevestigen

TennisDit weekend wordt op de banen van Lommelse TC de Masters van het gewestelijk enkelcriterium afgewerkt. Het zijn Niels Champagne (Tennisdel Genk) en Nanou Thys (TC Diest) die in de tweede categorie in de eindstand als primus eindigden en meteen in finale staan. Vier spelers van de organiserende club mogen in eigen huis proberen om de gewestelijke kroon te veroveren.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkingen na corona-uitbraak: “Wie brengt duidelijkheid in de te volgen procedure?”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkin­gen na corona-uit­braak: “Wie brengt duidelijk­heid in de te volgen procedure?”

  Of het eerste elftal van derdeprovincialer KMR Biesen zondag de korte verplaatsing naar Membruggen zal maken, is op dit ogenblik zeer de vraag. Na een positieve melding bij één van de reservespelers donderdagmorgen, bleek in de vooravond dat nog vijf spelers bij een zelftest een positieve indicatie noteerden. De dienstdoende ref noteerde zulks in bijzijn van beide teams en allicht zal voor de groene tafel van het PC later een definitief uitsluitsel geveld worden. “Geen van beide teams wil in dit geval spreken van een forfait”, aldus Jean Max, gerechtigd correspondent bij KMR Biesen. “Vraag aan de spelers of ze willen voetballen en zij zullen allen volmondig ‘ja’ antwoorden. Alleen kan je de gezondheid van de mensen uiteraard niet in het gedrang brengen en moet je nuchter de juiste beslissing nemen.”
 3. Kevin Vandenbergh scoort aan de lopende band voor Ramsel en geniet van taak als jeugdtrainer bij moederclub KVC Westerlo: “Twee heel mooie projecten”
  VOETBAL VIERDE PROVINCIALE E

  Kevin Vanden­bergh scoort aan de lopende band voor Ramsel en geniet van taak als jeugdtrai­ner bij moederclub KVC Westerlo: “Twee heel mooie projecten”

  Kevin Vandenbergh (38) is in het voetbal een synoniem van de pure afwerker. Een status die hij als jonge gast opbouwde en tot op vandaag nog altijd meedraagt. In zijn woonplaats Ramsel speelt hij bij de plaatselijke formatie uit vierde provinciale E. Daarnaast ontfermt Vandenbergh zich bij KVC Westerlo, waar het destijds allemaal voor hem begon, mee over de jeugd.
 4. Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”

  Derdenationaler Nijlen boekte vorig weekend een zuinige zege in de derby tegen Berlaar-Heikant, 1-0 werd het. Een weinig spectaculaire score, maar toch waren er meer dan voldoende redenen voor de Nijlenaars om uitbundig te vieren. Niet alleen won Nijlen zijn eerste derby sinds lang, het hield ook voor de eerste keer dit seizoen de nul én het boekte een 6 op 6. Meteen goed voor een sprongetje in het klassement, zo de top vijf in.