Martijn Stefani keerde terug naar Termien en droomt stiekem van een promotie naar 2B.
Volledig scherm
Martijn Stefani keerde terug naar Termien en droomt stiekem van een promotie naar 2B. © Dick Demey

Martijn Stefani (E. Termien) wil leider Houtvenne eerste nederlaag aansmeren: “Ik heb mijn ploegmaats doelpunten beloofd”

voetbal derde nationale BMet de komst van leider Houtvenne staat Eendracht Termien zaterdagavond voor een onvervalste topper. De Antwerpse titelkandidaat is nog ongeslagen en stelde begin deze maand ook nog deze ambitie bij door goalgetter en ex-Patro Eisden-spits Freddy Mombonga binnen te halen. Toch kent Termien geen vrees. Het team van trainer Dennis Hamers tankte vorige week vertrouwen met een 0-4-zege in Nijlen. “Ik scoorde niet, maar spaarde mijn doelpunten voor de topper tegen Houtvenne”, lacht Termienspits Martijn Stefani.

 1. Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”
  voetbal jupiler pro league

  Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”

  Zondag krijgt Cercle Brugge met AA Gent één van de pretendenten op een plaats in de Champions’ Play-Offs over de vloer. De Buffalo’s mogen alvast een gemotiveerde Abu Francis op het Brugse middenveld verwachten. De 21-jarige Ghanees speelde zichzelf met enkele sterke prestaties in het team. “Voor mij is dit absoluut geen verrassing”, klinkt hij vastberaden.
 2. Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Na een lange winterpauze van zes weken wordt er dit weekend opnieuw gehandbald in eerste nationale. Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan, is de eindspurt richting de play-offs en play-downs ingezet. Kortrijk mag vanop haar huidige vijfde voorlopig meestrijden om promotie, maar mathematisch is Spurs nog niet zeker van de play-offs. Leider Eynatten-Raeren komt zaterdagavond op bezoek in Sportcampus Lange Munte.
 3. Peter Reynvoet (VC Kalken): “Gent is misschien sterker, wij hebben meer wisselmogelijkheden”
  Volleybal derde nationale

  Peter Reynvoet (VC Kalken): “Gent is misschien sterker, wij hebben meer wisselmoge­lijk­he­den”

  In de derde nationale reeks van het mannenvolleybal staat een belangrijke derby op het programma. De beide koplopers spelen zaterdag tegen elkaar. De B-ploeg van Caruur Gent staat mooi aan de leiding, de dichtste achtervolger is VC Kalken en het ontvangt hun streekgenoten uit Gent. Er is niet zo veel verschil tussen de beide ploegen. Daarom verwacht iedereen een boeiend spektakel in de sporthal van Laarne.