Voorzitter Mark Bogaert wil vertrouwen geven aan de groep die in mei kampioen speelde.
Volledig scherm
Voorzitter Mark Bogaert wil vertrouwen geven aan de groep die in mei kampioen speelde. © Geert Tresignie

Mark Bogaert is met Asse-Ternat aan nieuw avontuur begonnen in Top Division 2: “Nooit eerder speelden we op dit niveau”

Basketbal Top Division 2Asse-Ternat is aan een nieuw hoofdstuk van het clubboek begonnen. Voor het eerst mag de ploeg uitkomen in Top Division 2. Op de eerste speeldag leed men nog een kleine nederlaag tegen Willebroek, maar dit weekend behaalde men tegen Quaregnon de allereerste (ruime) zege. Zaterdag neemt men het op tegen Sprimont.

  1. Dries Ventôse reageert met de voeten en helpt Racing Mechelen met twee goals voorbij Jong Beerschot (5-2): “Applauswissel deed veel deugd”
    voetbal tweede nationale B

    Dries Ventôse reageert met de voeten en helpt Racing Mechelen met twee goals voorbij Jong Beerschot (5-2): “Applaus­wis­sel deed veel deugd”

    De ene week is de andere niet. Vorige week voelde Dries Ventôse zich na het missen van enkele (wenkende) kansen nog verantwoordelijk voor het puntenverlies bij Lebbeke, maar zondagnamiddag kroonde hij zich alweer tot matchwinnaar voor Racing Mechelen. De Mechelaars gaven voor rust nog wel een 2-0-voorsprong uit handen tegen Jong Beerschot, maar in het slotkwartier trokken ze de zege helemaal over de streep, 5-2 werd het. Ventôse scoorde uiteindelijk twee keer tegen zijn ex-club en nam de applausvervanging én het open doekje van de thuisfans, daags na zijn drieëndertigste verjaardag, dankbaar aan.