Marco Vanderpoorten op weg naar een toptijd op de IFAM.
Volledig scherm
Marco Vanderpoorten op weg naar een toptijd op de IFAM. © Geert De Rycke

Marco Vanderpoorten maakt zich op voor stevige 3000m steeple op BK: “Niveau ligt hoog”

atletiekDe 3000m steeple zal zondag spektakel opleveren op het BK in het Koning Boudewijnstadion. Marco Vanderpoorten wil er zich meten met kleppers als Tim Van de Velde, Pieter-Jan Hannes en Lucas Da Silva. 

 1. Alan Haydock bekert makkelijk verder met KVK Ninove: “Maar focus ligt toch op competitiestart van woensdag”
  Voetbal Eerste nationale

  Alan Haydock bekert makkelijk verder met KVK Ninove: “Maar focus ligt toch op competitie­start van woensdag”

  Promovendus KVK Ninove lijkt klaar voor de competitieopener van woensdag op het veld van Rupel Boom. Na de geslaagde oefengalop tegen Dender kenden de jongens van coach Alan Haydock in de derde ronde van de Croky Cup weinig of geen problemen tegen de Waalse derdenationaler Couvin-Mariembourg. De bezoekers kwamen tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar Ninove stelde nog voor de rust orde op zaken. In de volgende ronde wacht komende zaterdagavond tweedenationaler Bocholt.
 2. Oleksandr Drambaiev tracht oorlog in Oekraïne te vergeten bij Zulte Waregem: “Je gaat er mee slapen”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Oleksandr Drambaiev tracht oorlog in Oekraïne te vergeten bij Zulte Waregem: “Je gaat er mee slapen”

  Zowat dertig jaar na Vital Borkelmans loopt er opnieuw een ‘brommerke’ langs de linkerflank in het Regenboogstadion rond. Toen was dat bij SV Waregem, nu bij Zulte Waregem. Oleksandr Drambaiev kijkt niet op een kilometertje meer of minder, maar de 21-jarige Oekraïner is niet enkel een loopwonder. Dat bewees hij vorige vrijdag in Jan Breydel, waar hij het doelpunt scoorde dat Essevee een onverhoopt punt opleverde bij het bezoek aan Club Brugge. Een kennismaking.