T1 Marc Dawyndt wil met KV Koksijde-Oostduinkerke zo snel mogelijk promoveren naar derde provinciale.
Volledig scherm
T1 Marc Dawyndt wil met KV Koksijde-Oostduinkerke zo snel mogelijk promoveren naar derde provinciale. © Bart Vandenbroucke

Marc Dawyndt en Koksijde-Oostduinkerke zegevieren in kustderby tegen Nieuwpoort: “Mogen niet te veel uitgaan van eigen sterkte”

voetbal vierde provinciale AKV Koksijde-Oostduinkerke heeft na een mindere periode – een drie op twaalf – zijn rug gerecht met een klinkende 3-0-zege tegen Nieuwpoort. Voor het eerst dit seizoen hield de ploeg van Marc Dawyndt de nul. KVKO komt met deze driepunter tot op een punt van Nieuwpoort en de gedeelde vierde plaats in het klassement van vierde provinciale A.

 1. Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gedisciplineerd.
  autosport Antwerpen

  Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gediscipli­neerd.

  De Legend Boucles @ Bastogne is een zeer bijzondere proef, een wedstrijd ook die erg veeleisend is. De editie 2023 vormde daarop geen uitzondering, in tegendeel. De lijst van opgevers was bijzonder indrukwekkend, terwijl de wedstrijd nooit beslist leek. Net als in 2011, zijn het de West-Vlamingen Stefaan Stouf en Joris Erard die de zege wegkapen en nu tweemaal op het palmares van de grootste Belgische rally voor historische bolides staan. Kempenaar Guino Kenis en zijn co Bjorn Vanoverschelde werden in hun BMW knap tweede, terwijl dochter Julie Kenis ook haar visitekaartje afgaf.
 2. Geen ‘match om snel te vergeten’ op Union voor Lennert Hallaert (Zulte Waregem): “Krampen na een uur”

  Geen ‘match om snel te vergeten’ op Union voor Lennert Hallaert (Zulte Waregem): “Krampen na een uur”

  “Een wedstrijd die we zo snel mogelijk moeten vergeten”: zo werd de verliespartij op Union door Mbaye Leye reeds zondagavond bij het laatste fluitsignaal van Wim Smet netjes neergelegd. Voor één (jonge)man zal het evenwel een wedstrijd om nooit te vergeten zijn. Lennert Hallaert (19) kreeg in het Dudenpark zijn eerste basisplaats en bleef zowaar tot het einde tussen de lijnen. “Wat als ik volgende week weer met Jong Essevee moet aantreden? Dan draai ik de knop om en geef ik daar het beste van mezelf.”