Maïco Gerritsen (l.) heeft Lille op voorsprong gebracht. Tot grote tevredenheid van Willem Brouwers.
Volledig scherm
Maïco Gerritsen (l.) heeft Lille op voorsprong gebracht. Tot grote tevredenheid van Willem Brouwers. © Mpics

Maïco Gerritsen effent voor Lille de weg naar de tweede bekerronde: “Het was niet eenvoudig om de ban te breken”

voetbal eerste ronde beker van belgiëMoe maar voldaan. Met dat gevoel stapten de spelers van Lille zondagavond, na het gewonnen bekerduel (2-0) tegen Oud-Turnhout, van het veld. Het duurde vrij lang vooraleer de thuisploeg de ban tegen de moedige tegenstander uit vierde provinciale kon doorbreken. Maïco Gerritsen en de ingevallen Steven Van de Vreede, scoorden in iedere helft.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Yorunn Ligneel pakt goud op BK juniores: “Ik wou vooral ook een mooie hoogte halen”
  ATLETIEK

  Yorunn Ligneel pakt goud op BK juniores: “Ik wou vooral ook een mooie hoogte halen”

  Houtland AC heeft het de afgelopen twee weekends uitstekend gedaan op de Belgische kampioenschappen voor de jeugd. De cadetten en scholieren behaalden vijf medailles en juniores en beloften deden met zes keer eremetaal zelfs nog beter. Hoogspringster Yorunn Ligneel bekroonde haar uitstekend seizoen met de nationale juniorentitel. “Mijn sprong over 1m80 was één van de absolute hoogtepunten van deze zomer”.