Maarten Bostyn van Limburg United is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League.
Volledig scherm
Maarten Bostyn van Limburg United is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League. © Bart Borgerhoff

Maarten Bostyn (Limburg United) nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League: “We zijn allemaal blij dat de BNXT League dit jaar eindelijk kan starten”

basketbal euromillions leagueWoensdag op de algemene vergadering van de profliga werd ondervoorzitter Maarten Bostyn (40) verkozen als opvolger van Arthur Goethals. De dynamische voorzitter van Limburg United is de grote bezieler van de BNXT League. Het basketbal bewandelde de laatste jaren reeds de weg van professionalisme en Maarten Bostyn wil zijn geliefkoosde sport nog meer op de kaart zetten.

 1. Nieuwkomer Robby Ndefe voelt zich al helemaal thuis bij Olsa Brakel: “Anderlecht wordt toch al een eerste test”
  Voetbal tweede nationale A

  Nieuwkomer Robby Ndefe voelt zich al helemaal thuis bij Olsa Brakel: “Anderlecht wordt toch al een eerste test”

  Met twee zeges (Liedekerke en KVV Ardennen) en een gelijkspel (Denderhoutem) werkt tweedenationaler Olsa Brakel momenteel een degelijke voorbereiding af. Met de komst van de U23 van Anderlecht komende dinsdag krijgen ze aan de Parkweg schoon volk op bezoek. De match geldt als voorbereiding op het eerste bekertreffen van Olsa op zondag 8 augustus tegen meer dan waarschijnlijk de Kempense derdenationaler Lille.
 2. Jens Reynders pakt eerste profzege in Ninove: “Bewijs van prima groeicurve”
  Wielrennen Profs

  Jens Reynders pakt eerste profzege in Ninove: “Bewijs van prima groeicurve”

  Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) heeft zijn eerste profzege te pakken. De Zuid-Limburger was de beste in de Grote Prijs Beeckman-De Caluwe in Ninove. Voor Reynders is dit de bevestiging van een prima groeicurve. Na een minder goed voorjaar koos de renner uit Heers voor een andere aanpak. “Met succes. Ik hoop dat dit de echte start is. Me bewijzen in de Arctic Race of Norway is mijn volgende doel”, vertelt Reynders.