Jason Adesanya mocht in Tongeren twintig minuten invallen na zes weken van rust omwille van een achillespeesblessure.
Volledig scherm
Jason Adesanya mocht in Tongeren twintig minuten invallen na zes weken van rust omwille van een achillespeesblessure. © Glen Deckers / RV

Lyra-Lierse krijgt maar geen regelmaat in de prestaties. Lukt het wel tegen Lebbeke? “Longen uit ons lijf lopen en alles geven”

voetbal tweede nationale BEen keer winnen, een keer verliezen, een keer gelijk. Het is het seizoen van Lyra-Lierse, geheel in contrast met de vorige voetbaljaargang, waarin Lyra-Lierse een periodetitel won. Dat lijkt er dit seizoen niet in te zitten. Lyra-Lierse heeft een opdracht, en die luidt dat die wisselvalligheid, dat gebrek aan regelmaat moet worden afgeschud. Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Lebbeke, nieuw in tweede nationale, moet het kind van de 2-0-nederlaag in Tongeren worden.

  1. Stefan Schwarz en WS Oudenburg veren recht na dipje: “Eindrondeticket mag geen excuus zijn om niet meer te presteren”
    voetbal derde provinciale A

    Stefan Schwarz en WS Oudenburg veren recht na dipje: “Eindronde­tic­ket mag geen excuus zijn om niet meer te presteren”

    WS Oudenburg pakte de eersteperiodetitel in derde provinciale A, maar kon in december en januari die goede vorm niet doortrekken. Na vijf matchen op rij zonder overwinning kon de polderclub afgelopen weekend eindelijk nog eens zegevieren met 5-2 tegen Veldegem. De ploeg van coach Stefan Schwarz springt zo opnieuw voorbij Ruddervoorde naar de derde plaats, op twee punten van revelatie De Haan en negen punten van leider Daring Brugge.