Mathias Nys in een spectaculaire actie tegen Zwarte Leeuw.
Volledig scherm
Mathias Nys in een spectaculaire actie tegen Zwarte Leeuw. © Glen Deckers

Lyra-Lierse klaart de tweede bekerklus op het veld van Zwarte Leeuw (0-2): “Leuke avond voor heel Lyra-Lierse”

Voetbal Beker van BelgiëIn de derde ronde van de Croky Cup nam Lyra-Lierse het zaterdagavond op tegen Zwarte Leeuw. In de voorbereiding speelden beide ploegen al een keer tegen mekaar, toen werd het 0-3. Het voorbije weekend nam Lyra-Lierse weer de maat van de Kempenaars, nu eindigde de partij op 0-2. Lyra-Lierse bekert dus verder, en mag zich volgend weekend opmaken voor een verplaatsing naar RAA La Louvière, dat zondag met 2-4 ging winnen in Londerzeel.

 1. Dik twee jaar na zware val knoopt Michael Van Cleven opnieuw aan met winst in Mallorca: “Een comeback zou ik dit niet durven noemen”
  Triatlon

  Dik twee jaar na zware val knoopt Michael Van Cleven opnieuw aan met winst in Mallorca: “Een comeback zou ik dit niet durven noemen”

  Mirakels in de sport, soms bestaan ze echt. Kijk maar naar de prestatie van de naar Izegem uitgeweken Bruggeling Michael Van Cleven afgelopen weekend in de triatlon van Mallorca. Na een zware val was de voormalige toptriatleet ruim 2,5 jaar buiten strijd. Een telefoontje een maand geleden zette Van Cleven weer aan het trainen voor zijn favoriete sport. Dat de poulain van profatleet Marino Vanhoenacker het triatlon nog niet verleerd is, bewees hij in Mallorca door er zowaar als eerste over de streep te komen.
 2. De Kempen buigt op het veld van Tisselt een 3-0- achterstand om in een 3-4-overwinning
  voetbal eerste provinciale

  De Kempen buigt op het veld van Tisselt een 3-0- achter­stand om in een 3-4-overwin­ning

  Voor de meest spectaculaire overwinning van de voorbije speeldag in eerste provinciale zorgde ongetwijfeld De Kempen. De Tielense fusieclub keek op het veld van Tisselt, de nieuwkomer die met een zeven op negen aan het seizoen was begonnen, na een uur wedstrijd tegen een 3-0-achterstand aan. Een halfuur later stapte het team van trainer Peter Claessens als winnaar van het veld.