Jordy Peffer bezorgde Lyra-Lierse met zijn doelpunt een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd.
Volledig scherm
Jordy Peffer bezorgde Lyra-Lierse met zijn doelpunt een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd. © Mpics

Lyra-Lierse kaapt een gelijkspel weg bij Tubeke: “Ons doel was de terugwedstrijd te redden en dat is gelukt”

voetbal eindronde tweede nationaleIn de heenwedstrijd van de halve finale van de nationale eindronde in tweede nationale heeft Lyra-Lierse een 1-1-gelijkspel uit de brand gesleept in Tubeke. Met het oog op de terugwedstrijd op Hemelvaartsdag (20 uur) is dit een uitstekend resultaat. Maar... het verschil moet wel nog worden gemaakt.

 1. Philip Milanov na zijn twaalfde opeenvolgende nationale titel : “Punten voor de World Ranking waren het belangrijkste vandaag”
  Atletiek

  Philip Milanov na zijn twaalfde opeenvol­gen­de nationale titel : “Punten voor de World Ranking waren het belangrijk­ste vandaag”

  Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap atletiek heeft Philip Milanov (30) voor het twaalfde jaar op rij goud behaald in het discuswerpen. In Gentbrugge bleef hij met een worp van 61m72 een stuk onder zijn seizoensbeste, maar sprokkelde hij wel belangrijke punten het oog op kwalificatie voor het WK in Eugene. “Het ontbrak me wat aan frisheid vandaag”, zegt hij.
 2. Voormalig winnaar Louis Naeyaert moet meerdere erkennen in superieure Christophe De Keyser: “Niks tegen te beginnen”
  Triatlon Brugge

  Voormalig winnaar Louis Naeyaert moet meerdere erkennen in superieure Christophe De Keyser: “Niks tegen te beginnen”

  Een superieure Christophe De Keyser heeft met de vingers in de neus de triatlon van Brugge op zijn naam geschreven. De Overijsenaar domineerde de volledige wedstrijd en won met ruime voorsprong op Jonathan Wayaffe en Sybren Baelde. Bruggeling en voormalige winnaar Louis Naeyaert moest vrede nemen met een zesde plaats. Bij de vrouwen stond er geen maat op olympisch atlete Katrien Verstuyft.