Lynn Beck verpulverde in Merksem haar persoonlijk record.
Volledig scherm
Lynn Beck verpulverde in Merksem haar persoonlijk record. © BELGA

Lynn Beck is Vlaams kampioene 100m horden

atletiekLynn Beck (21) knalde zaterdag op het VK atletiek in Merksem naar de titel op de 100m horden. In de finale verpulverde ze haar persoonlijk record met twaalf honderdsten tot 13.70.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Alexander Doom na tweede opeenvolgende nationale titel : “Kampioenschap met identiek verloop als vorig jaar”
  Atletiek

  Alexander Doom na tweede opeenvol­gen­de nationale titel : “Kampioen­schap met identiek verloop als vorig jaar”

  Op de 400m bij de mannen lijkt de wissel van de macht definitief te zijn ingetreden. Alexander Doom (25) kroonde zich zaterdag immers voor het tweede jaar op rij overtuigend tot Belgisch kampioen. De Roeselarenaar klokte met 45.36 zijn tweede chrono ooit en doet bovendien een gouden zaak met het oog op een individuele WK-selectie. “Een mooie bevestiging van mijn titel van vorig jaar”, klinkt het.